De când puteți plăti taxele și impozitele locale pe 2019


taxe si impozitePrima zi în care făgărășenii își vor putea plăti dările către stat este miercuri, 9 ianuarie. Cei care până acum au dorit să își plătească taxele și impozitele pe 2019 au făcut cale întoarsă, întrucât serviciul a încasat doar amenzi fără debit, taxe judiciare și taxe de urbanism.

De miercuri, 9 ianuarie, îi aşteptăm pe toţi făgărăşenii să vină şi să-şi plătească taxele şi impozitele. Programul va fi puțin diferit, miercuri vom avea și program după-amiază, până la 18.30. Iar vineri vom avea program scurt, până la ora 13.00. Dacă vor și cetificat fiscal în vederea înstrăinării trebuie să știe că și încasăm, și eliberăm certificatele fiscale“, ne-a declarat Maria Boeriu, șef serviciu Taxe și Impozite.

În categoria impozitelor şi taxelor locale se includ următoarele: impozitul pe clădiri, pe teren, cel auto, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru mijloacele de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxă hotelieră, taxele speciale şi alte taxe locale. Resursele financiare constituite din impozitele şi taxele locale se utilizează pentru cheltuielile publice, a căror finanţare se asigură din bugetele locale.

Făgărășenii trebuie să știe că dacă își plătesc dările către stat până la 31 martie primesc o bonificație de 10%.

Bonificația este tot de 10%, însă este vorba și despre o indexare a valorii impozabile cu 3,32%, cât a fost rata inflației pe anul 2017“, ne-a mai specificat Maria Boeriu.

Programul la Taxe și Impozite este următorul:

Luni – 08.30 – 16.00;

Marți – 08.30 – 16.00;

Miercuri – 08.30 – 18.30;

Joi – 08.30 – 16.00;

Vineri – 08.30 – 13.00.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.