De Crăciun, oferă o masă caldă unor copilași din Breaza!


familie-breaza-1Fiecare Crăciun trezeşte în fiecare din noi un sentiment plăcut, ne aminteşte de familie, de cadouri, de voie bună.

Dar sunt şi situaţii în care Crăciunul nu este tocmai o sărbătoare a bucuriei. Există și familii necăjite care nu pot oferi cadouri, un brad împodobit sau chiar mâncare pe masă copilașilor.

O astfel de familie este în localitatea Breaza. La margine de sat locuiesc șapte suflete: un bunic, o bunică și cinci copilași. Mama și-a copilașii în grija bunicilor și a plecat în Polonia.

Bunicii își cresc nepoții într-o căsuță dărăpănată cu o singură cameră. Fără curent, fără căldură, fără apă. Bunicul de 64 de ani și bunica de 61 de ani își câștigă existența lucrând cu ziua și din alocațiile copiilor.

familie-breaza1Esmeralda – 17 ani, Lenuța – 11 ani, Stela – 15 ani, Fernando – 11 ani și mezinul de 2 ani. Cinci copii care citesc la lumina lumânării pentru că nu au curent în casă.

Cazul ne-a fost prezentat de un făgărășean:

„De câte ori mă duc la ei îi ajut cu tot ce pot eu. Vă rog să mă credeți, bunicii sunt oameni tare buni, își cresc cum pot ei nepoțeii. Dar acum vine și Crăciunul, iar bunicul mi-a zis că ar vrea să simtă și copiii ce înseamnă să te bucuri de o sărbătoare. Așa că eu i-am deschis un cont pe numele lui, Ciurar Constantin. Mi-a zis că vrea să cumpere o vacă, să aibă lapte la masă, și să le cumpere alimente și dulciuri copiilor. Cine poate, dorește, să facă o faptă bună acum, poate dona în contul bunicului“, ne-a zis făgărășeanul, care dorește să rămână anonim.

Ciurar Constantin, cont: RO80BTRLRONCRT0476837801, deschis la Banca Transilvania.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.