Deja ne-am obişnuit. Sirenele nu mai sperie pe nimeni!


Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri în Făgăraş, precum şi în toate localităţile din ţară care au astfel de sirene.Făgăraş

Acţiunea, denumită generic ,,Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Exerciţiul de alarmare va avea loc între orele 10.00 şi 11.00.

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Prin aceste exerciţii lunare pompierii vor să verifice sistemul de alarmare publică. Reprezentanții ISU Brașov recomandă cetățenilor să rămână calmi.

În Făgăraş sunt amplasate 10 sirene. Au fost montate în anii ’80. Cele mai multe sunt pe acoperişurile clădirilor, cum ar fi de pildă pe grădiniţa din cartierul Galaţi, pe Casa de Cultură etc.

În anii anteriori verificarea sirenelor se făcea doar de două ori pe an.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.