Deșeuri din construcții descoperite la Cincu de Garda de Mediu. Primăria roagă sătenii să nu le mai arunce pe câmp


Locuitorii comunei Cincu sunt rugați să nu mai arunce gunioaiele din curți pe domeniul public. Pentru ultimele isprăvi de acest gen, constatate inopinat de Garda de Mediu Brașov, Primăria Comunei Cincu a fost amendată.

În timpul unui control tematic privind starea de salubritate a cursurilor de ape desfășurat în comuna Cincu, angajații Gărzii de Mediu au descoperit deșeuri aruncate la întâmplare în locul numit de localnici ,,Drumul Toarclei”.

,,La verificarea unor zone mai retrase s-a descoperit un amplasament pe care se depozitau în mod constant deșeurile provenite de la populația din Comuna Cincu. S-au constatat cantități foarte mari de deșeuri municipale amestecate, reciclabile, inerte (deșeuri rezultate din demolări, construcții, reamenajari etc) voluminoase și altele, pe domeniul public, pe o suprafață de câteva sute de metri pătrați, direct pe sol. Urmare celor constatate, s-a impus Comunei Cincu, măsura eliminării în condițiile prevăzute de legislația de mediu și legislația privind gestiunea deșeurilor, cu termen 31.05.2020. De asemenea, s-a impus păstrarea unei stări de salubritate corespunzătoare, măsură cu termen permanent, care va fi verificată sistematic pentru a preveni apariția unor alte cantități de deșeuri abandonate pe raza UAT Cincu. La finalizarea controlului se va aplica sancțiune contravențională conform Legii 211/2011”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Brașov.

Deșeurile provin de la săteni, care le aruncă după ce își renovează prin gospodării.

,,Aceste deșeuri au fost descoperite pe Drumul Toarclei. În principal au fost resturi provenite din demolări și construcții. Îi rugăm pe oameni să nu mai depoziteze acolo, pentru că altminteri Primăria va tot plăti amenzi pentru asta. În comună avem un operator de salubritate care ne ridică gunoiul menajer. Este vorba de Ecosal Re Li Vo, cu care am încheiat un contract. În ce privește colectarea selectivă a unor deșeuri, de aste se ocupă Primăria Cincu. La momentul acesta colectăm selectiv plasticul, hârtia și metalul. Acestea se ridică o dată pe lună de la populație”, a explicat Sorin Suciu, primarul comunei Cincu.

Potrivit edilului, locul pe care sătenii au aruncat deșeurile din construcții a fost deja acoperit de către administrația locală. Urmează să fie montate plăcuțe de avertizare pentru populație și, dacă gestul se va repeta, nu sunt excluse nici amenzile.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.