Dezastru ecologic pe Olt! Mii de pești morți în zona Făgărașului


O filmare a devenit virală pe internet, după ce un făgărășean a surprins, în zona podului de la Galați, mai mulți pești morți.

În ultimele zile, pe cursul râului Olt au fost observați mai mulți pești morți. Câțiva făgărășeni au surprins acest lucru într-o filmare, care a devenit virală pe internet. Aseară, îngrijorați, au coborât pe malul apei, în zona podului de la Galați, unde au surprins mai mulți pești morți, însă și o culoare mai deschisă a râului Olt i-a îngrijorat.

Aceștia au anunțat autoritățile, care au venit la fața locului pentru investigații.

,,Peștii aveau oxigen, nu au rămas fără oxigen. Tot puietul a murit, malul Oltului este plin de pești morți. Bibani, puiet se somn. Nu putem pescui așa ceva. Se vede și o culoare ciudată în apele Oltului”, a spus făgărășeanul în filmarea ce deja a strâns peste 10 mii de vizualizări.

,,Este o undă de poluare, care nu știm încă de unde este, vine de undeva de mai sus, de la Comăna, spuneau și cei de la SEGA Brașov, să fie de pe Rîul Negru, ar fi fost ploi torențiale și de acolo vine tulbureală. Oltul a fost foarte scăzut în ultima perioadă, lipsa de oxigen, noi am mai avut probleme pe secetă, oxigenul redus în apă, plus unda de viitură venită cu tulbureală, se văd valuri de particule fine de tulbureală în apele râului, ajung la bronșiile peștelui și îl omoară. Asta ar fi cauza. Aseară a venit unda, după ora 20.30, la ora 21.00, ne-am constituit într-o comisie, la podul Hălmeagului, comisie formată din reprezentanți ai DSVSA Brașov, SEGA Brașov, AVPS Făgăraș, polițiști, criminaliști. Au făcut măsurători, fotografii, s-a întcmit un proces verbal acum asteptăm rezultatele analizelor”, a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

,,Cu privire la informațiile solicitate, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este abilitat să comunice următoarele: Polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare Brașov, Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov și ai Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Brașov, au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt”, a declarat agent principal de poliție Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Potrivit unor pescari făgărășeni, o situație asemnănătoare este și la barajul de la Dridif.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.