Dispare o bancă din România


În ultimii ani, mai multe nume din sectorul bancar au dispărut din România. Cel mai recent caz a avut loc în urmă cu două luni. Pe 5 mai 2024, Consiliul Concurenței autoriza tranzacția prin care Intesa Sanpaolo prelua First Bank. Autoritățile interne au decis atunci că operațiunea nu ridică probleme semnificative pentru concurența liberă pe piața românească.

Tot în această primăvară, Consiliul Concurenței anunța oficial că analizează tranzacția prin care Banca Transilvania intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A.. Printre acestea, OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L., precum și Fundația OTP Bank România.

Anterior, în ianuarie, Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania a aprobat realizarea tranzacției pentru achiziționarea a 100% din acțiunile OTP Bank România.

Pentru această tranzacție, Banca Transilvania va plăti nu mai puțin de 347,5 milioane de euro, conform stiripesurse.ro. Înființată în 1992, OTP Bank Group este cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est.

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.