Doamnele din Grupul Şezători în Ţara Făgăraşului se întâlnesc astăzi într-o şezătoare aniversară


O şezătoare aniversară, care marchează împlinirea a 2 ani de când există Grupul Şezători în Ţara Făgăraşului, va avea loc astăzi, 17 octombrie, de la ora 17.00, la sediul Fundaţiei Culturale ,,Negru Vodă”.

La întâlnire sunt aşteptate circa 25 de doamne, îmbrăcate în port popular, care vin din mai toate colţurile Ţării Făgăraşului.

,,Este o şezătoare aniversară, dar şi documentară în acelaşi timp, pentru că la întâlnirea de astăzi ne-am propus să căutăm informaţii cât mai variate despre cum se ţineau şezătorile pe vremuri, ce strigături se cântau, cum se desfăşurau. În arhivele Fundaţiei ,,Negru Vodă” există mărturii în acest sens. Va participa alături de noi şi prof. interpret Mioara Marinca. Doamnele care vin astăzi sunt din toată zona Făgăraşului: de la Râuşor, Mândra, Mărgineni, Grid, Părău, Şoarş, Mărgineni, Veneţia, Hurez, Copăcel etc.”, a declarat Anca Bâtiu din partea Asociaţie ,,Iia Călătoare”, asociaţie care organizează întâlnirea aniversară de astăzi.

La întâlnirea grupului de astăzi sunt aşteptaţi şi făgărăşenii ,,care au voie bună şi dorinţa să ne cunoască”, după cum mărturiseşte Anca Bâtiu.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.