Dotarea ambulatoriului spitalului din Victoria a ajuns la faza de licitație publică


Autoritățile locale din orașul Victoria au anunțat că s-a lansat licitația pentru amenajarea și dotarea cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului Spitalului Orășenesc Victoria. Pentru acest proiect se vor folosi cele 2,6 milioane de euro, pe care Primăria Victoria le-a câștigat printr-un proiect depus pe PNRR.
În acest moment, caietul de sarcini, strategia de contractare și toată documentația necesară desfășurării licitației publice se află depuse pe platforma SEAP.
,,Dacă totul decurge bine, ar trebui să finalizăm proiectul până în martie 2024. Vă reamintesc că proiectul are trei mari componente:
1. renovarea interiorului ambulatoriului;
2. achiziţionarea Computerului Tomograf, recompartimentarea și amenajarea corespunzătoare a spațiului dedicat CT;
3. o listă foarte lungă de aparate și dotări tehnice, printre care: aparat de monitorizare EKG şi TA ambulatorie, trusă resuscitare, aspirator chirurgical, ecograf examinări generale, monitor funcții vitale, trusă resuscitare, sistem videogastroscop şi videocolonoscop, trusă de mică chirurgie, analizoare automate, microscop laborator, defibrilator, electroencefalograf cu sistem video, oftalmoscop direct şi indirect, combină oftalmologică, trusă instrumentar de diagnostic ORL şi multe altele.
Mulțumesc minunatei echipe din Primăria Victoria pentru toată implicarea și pentru contribuția lor la succesul proiectului!
Sunt mândră și bucuroasă pentru cât de departe am ajuns cu operaționalizarea și dezvoltarea spitalului nostru și pentru faptul că vom putem asigura oamenilor servicii de sănătate demne de secolul în care trăim”, a precizat primarul Camelia Bertea.
În 14 octombrie 2021 s-a redeschis spitalul acestui oraș. În scurtul timp ce a urmat de atunci, la Victoria au ajuns tot mai mulți medici și tot mai multă aparatură. În unele cazuri achiziționată, în altele donată.
Pentru spitalul din Victoria au fost cîștigate două proiecte mari: eficientizare energetică – 2,5 milioane euro, respectiv amenajarea și dotarea cu echipamente tehnice medicale a ambulatoriului   – 2,6 milioane euro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.