Două ecografe noi au ajuns la Spitalul Orășenesc din Victoria


Spitalul Orășenesc din Victoria și-a completat aparatura cu două ecografe noi, în valoare de 40.000 de euro fiecare.

Deschis populației în data de 14 octombrie 2021, după ce orașul rămăsese fără spital, acesta a trebuit să fie dotat de la zero. Inaugurarea lui a fost posibilă după ce oamenii din oraș au muncit voluntar, iar din bugetul local s-au alocat 152.000 de euro pentru investiții. Niciun leu nu a dat Guvernul României pentru deschiderea acestui spital.

Treptat, autoritățile locale din Victoria au contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate și au dat anunțuri pentru angajarea primilor medici.

După un an de la redeschidere, Spitalul Orășenesc Victoria este funcţional în proporţie de 70% și funcționează cu medici pentru specializările: pediatrie, medicină fizică și de recuperare, medicină internă, chirurgie, ortopedie, urologie, endocrinologie.  La cabinetul de obstetrică-ginecologie vine un medic pensionar. Pe partea de spitalizare, există compartimentele de medicină internă, boli cronice, recuperare medicală și pediatrie.

Recent, primarul Camelia Bertea a anunțat că ,,au sosit la Spitalul Orășenesc Victoria cele două ecografe noi în valoare de 40.000 de euro fiecare. Vreau să mulțumesc încă o dată Hidroelectrica şi Romgaz, care au donat banii pentru cele două aparate, precum și colegilor din Primărie și reprezentanților Spitalului Orășenesc care au depus proiectele şi au contribuit la această reuşită! Continuăm dotarea spitalului cu aparatura necesară, precum și completarea echipei de medici până la funcţionalizarea completă!”

De acest spital beneficiază aproximativ 20.000 de oameni din localităţile: Victoria, Ucea, Drăguş, Viştea, Sâmbăta de Sus, Arapaşu de Jos, Cârţa, Cârţişoara.

În ultimii ani, din 2011 începând şi până în 2021, în oraşul Victoria a funcţionat, în loc de spital, o unitate medicală public-privată, care a însemnat de fapt o asociere în participațiune între Consiliul Local Victoria și o societateaprivată din Sibiu.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.