Două picturi realizate de Părintele Arsenie Boca au fost descoperite la Sibiu


Două fresce impresionante descoperite la Sibiu ar putea să-i aparțină Părintelui Arsenie Boca, mare duhovnic al ortodoxiei și fost deținut politic, propus spre canonizare de Mitropolia Ardealului.

Cele două fresce se află în capela „Sfântul Apostol Andrei” din incinta Grupului Şcolar de Construcţii şi Arhitectură „Carol I”.

Una dintre picturi o înfățișează pe Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe pe tronul împărătesc, cealaltă prezintă scena „Lăsaţi copiii să vină la Mine”.

Capela liceului, transformat în „Școala Normală”, a fost închisă după instaurarea regimului bolșevic sovietic și redeschisă de abia în 1990 la inițiativa Mitropolitului Antonie Plămădeală.

Deși lucrarea este atribuită în acte profesorului Costin Petrescu, potrivit evz.ro, se crede totuşi că ar fi fost realizată de Părintele Arsenie Boca.

Dezvăluirea privind frescele Părintelui Arsenie Boca a fost făcută de cercetătorul Florin Duțu, pasionat biograf al Sfântului Ardealului, la simpozionul „130 de ani de la naşterea lui Nichifor Crainic şi 30 de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Arsenie Boca”, organizat la Biblioteca Astra din Sibiu de pr. Mihai Sămărghiţan.

 


Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.