FOTO| Târg de Crăciun cu produse realizate de elevi, în curtea Colegiului Național „Doamna Stanca“


  • Luna decembrie este luna cadourilor, luna în care simțim spiritul Crăciunului, luna în care târgurile de Crăciun din toată lumea contribuie la formarea unei atmosfere încărcate cu magie, feerie și bunătate. La aceste lucruri s-au gândit și profesorii și elevii de la Colegiul Național „Doamna Stanca“ când au avut, din nou, la fel ca în fiecare an, inițiativa de a crea propriul târg de Crăciun în curtea interioară a liceului.

Târgul de Crăciun din curtea colegiului a început încă de dimineață. Au participat elevii din toate clasele primare, gimnaziale și liceale, dar și profesorii, expunându-și produsele: obiecte confecționate manual, ceai cald, turtă dulce, prăjiturele împachetate în ambalaje colorate, podoabe pentru bradul de Crăciun realizate cu propria creativitate și multe altele.

Înainte de Crăciun, la sfârșitul primului semestru, organizăm în fiecare an Târgul de Crăciun. A devenit deja o tradiție pentru noi. Pentru acest târg ne pregătim cu diverse ornamente realizate de către copii, felicitări, prăjituri. Cu ajutorul părinților am reușit să organizăm un Târg al Crăciunului pe cinste, să fie de o mare amploare ! Pentru acest lucru ne-am apuct din timp de lucru. Avem și o echipă de voluntari care a rămas după ore. Este vorba despre tineri de liceu, care au rămas în fiecare zi, după cursuri, să realizeze ornamente, să picteze pe lemn. Am abordat diverse tehnici: pictură pe lemn, colaj cu ornamente și pictură în natură, le-am combinat și am realizat ceva original. Ne-am inspirat și de pe internet, site-uri de specialitate, iar la final a ieșit ceva spectaculos și original“, a explicat Paraschiv Adela, profesor de educație plastică în cadrul Colegiului Național „Doamna Stanca“.

Banii strânși în urma acestui eveniment, elevii îi vor investi în activitățile pe care le vor organiza în școală.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.