Două zile a ars pădurea în Munții Făgărașului


Un incendiu de fond forestier a izbucnit în Muntii Făgărașului, în zona Victoria – Valea Ucea Mare/ Pădurea Gardomani. Incendiul a început duminică, în 31 martie, iar aseară flăcările încă nu erau stinse.

La fata locului s-au deplasat aseară aproximativ 25 de pompieri și 20 de lucrători de la Ocolul Silvic Victoria.

Din primele informatii pe care le-a comunicat IPJ Brașov, se pare ca focarele de incendiu s-au întins pe o suprafata de aproximativ 10 hectare.

Actiunea de interventie a fost ingreunată din cauza faptului că nu s-a putut face accesul cu autospecialele de interventie pâna la focarele de incendiu, pompierii fiind nevoiti sa se deplaseze pedestru, mai bine de 2 ore, pe timp de noapte, pe un teren accidentat.

,,Reamintim cetatenilor si tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov.

Potrivit edilului din comuna Ucea, Adrian Grovu, incendiul a izbucnit duminică ân jurul orei 14.00, într-o zonă unde exista o plantație de puieți.

Foto: Adrian Grovu (Ucea), Olivia Smădu (Victoria)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.