DRDP Brașov: ,,Intervenim cu utilajele de deszăpezire pe mai multe drumuri din zona montană din județele Brașov, Sibiu și Harghita”


  • Ninsoarea a ajuns și în centrul țării, anunță reprezentanții DRDP Brașov (Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov).

Încă de la primele ore ale dimineții, angajații intervin cu utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante pe mai multe drumuri naționale din zona montană din județele Brașov, Sibiu și Harghita.

Încă de miercuri, angajații DRDP Brașov au pregătit utilajele de deszăpezire. ,,Având în vedere schimbările bruște ale condițiilor atmosferice din următoarele zile precum și avertizările emise de meteorologi, am echipat câteva utilaje de deszăpezire în zonele unde se anunță lapoviță și ninsoare. Vă rugăm să nu plecați la drum dacă ați apucat să vă demontați anvelopele de iarnă și să vă informați despre condițiile de circulație de pe traseu”, au spus reprezentanții DRDP Brașov.

Când se încălzește din nou

Meteorologii au anunțat că temperaturile vor scădea semnificativ zilele acestea, până la finalul săptămânii. Săptămâna trecută s-au înregistrat temperaturi record de până la 30 de grade, dar de la jumătate acestei săptămâni, avem parte de o scădere semnificativă a acestora. Cu toate acestea, nu durează mult până vremea se va încălzi din nou, potrivit prognozei meteo oferită de Administrația Națională de Meteorologie. Cum va fi vremea până pe 13 mai?

Săptămâna 15 – 22 aprilie

În această perioadă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice în jumătatea sud-estică a țării, mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi cele apropiate de norme. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 aprilie

În această săptămână, temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru acest interval de timp în regiunile intracarpatice, mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în toate regiunile.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Temperaturile vor avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cele mai mari valori se vor înregistra în regiunile estice și sud-estice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi local excedentar în regiunile sud-vestice. În restul țării, valorile vor fi cele apropiate de normal pentru acest interval de timp.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 mai – 13 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a României. Este posibil să fie înregistrate temperaturi ușor mai mari în regiunile extracarpatice. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval de timp vor fi ușor excedentare în jumătatea sud-estică a țării, mai ales în regiunile sudice. În restul teritoriului țării, se vor înregistra valori apropiate de cele normale pentru luna mai.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.