În curând în orașul Victoria va fi funcțional laboratorul de analize din cadrul spitalului


Componentele medicale ale laboratorului de analize din cadrul Victoria au sosit zilele acestea la spital. Au fost descărcate, în curând vor fi montate, iar demersurile pentru obținerea autorizației de funcționare au fost deja făcute.
,,Printre ultimele loturi cu aparatură pentru spital, a ajuns zilele acestea la Victoria tot ceea ce va constitui laboratorul de analize medicale. Nu vrem să pierdem deloc timp, astfel că deja am fost, împreună cu doamna dr. Claudia Ganea, medicul specialist în specializarea laborator clinic, la sediul DSP Brașov, pentru discuții și depunerea dosarului în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare din partea acestei instituții. După ce vom primi autorizația în cauză, laboratorul devine funcțional în mod legal. Ne pregătim ca, imediat după autorizația Direcției de Sănătate Publică, să demarăm și procedura de acreditare RENAR a laboratorului. Aceasta presupune un proces mai laborios de câteva luni, însă la final ne dă posibilitatea încheierii unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, prin care analizele pacienților să devină gratuite, adică decontate”, a anunțat Camelia Bertea, primarul orașului.
Între timp, continută lucrările de amenajare a spațiilor în care va funcționa computerul tomograf, spații  care au trebuit refăcute de la instalații și tencuială.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.