Echipa salvamontiştilor de la Victoria este în căutare de voluntari


Serviciul Public Județean Salvamont Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, recrutează voluntari pentru Formația Salvamont Brașov 2 – Echipa Victoria.
,,Ajută-ne să salvăm vieți în Munții Făgăraș! Ești o persoană sportivă, îti plac plimbările în natură și pe munte, dorești să îți ajuți semenii și locuiești în Țara Făgărașului? Îți dorești să îmbini sporturile montane cu salvarea de vieți omenești? Hai în echipa Salvamont! Trimite-ne un mesaj până la data de 15 aprilie 2023, pe adresa noastră de e-mail – office@spjsalvamontbrasov.ro”, este anunţul Serviciului Public Judeţean Salvamont Braşov.
În anul 2022, Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a participat la 49 misiuni de salvare care s-au desfășurat în decursul a 142 de ore, în urma cărora au fost salvate 61 de persoane. 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD, iar 22 de persoane au fost predate echipajelor medicale SMURD/SAJ.
La fiecare misiune de salvare au participat între 6 și 14 salvatori montani angajați și voluntari, iar gradul de răspuns la solicitările venite prin SNUAU 112 sau de la alte instituții a fost de 100%.
Salvatorii montani au efectuat 193 de acțiuni de patrulare preventivă (1.544 ore de patrulare și 3.825 de km) în decursul anului 2022, acțiuni la care au participat între 3 și 6 salvatori montani / acțiune de patrulare.
Totodată salvamontiștii au asigurat asistență de specialitate la 40 de competiții sportive, care au durat peste 360 de ore.
Salvamontiștii au reabilitat 7 trasee montane și au oferit asistență tuturor instituțiilor care au solicitat acest lucru.
Serviciul Public Județean Salvamont Brașov a participat la 7 acțiuni de căutare și salvare folosind dronele din cadrul serviciului, acțiuni care au durat peste 55 de ore.
Totodată salvatorii montani au preluat 320 de apeluri de urgență în cadrul Dispeceratului Județean, au organizat și participat la 11 exerciții complexe de salvare și au desfășurat 13 cazuri umanitare.
Pentru a duce la bun sfârșit toate activitățile din Județul Brașov în anul 2022, salvamontiștii au parcurs peste 30.000 km cu autovehiculele din dotare.
De asemenea, numărul voluntarilor a crescut considerabil, SPJ Salvamont Brașov având la sfârșitul anului 2022 peste 60 de contracte de voluntariat încheiate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.