Echipele de proiecte de la Fondul Științescu se întâlnesc vineri în curtea Sinagogii


Fundația Comunitară Țara Făgărașului, împreună cu coordonatori și reprezentanți ai proiectelor finanțate prin Fondul Științescu ediția a VI-a, își invită toți prietenii la întâlnirea cu pasionații de științe.

Vineri, 19 mai, în intervalul orar 13:00 – 16.00, se va organiza o întâlnire în curtea Sinagogii din Făgăraș, cu echipele de proiecte care  de-a lungul ultimei ediții a Fondului Științescu au contribuit la înfrumusețarea științelor pentru copii și tineri din Făgăraș și zonele limitrofe.

,,Din anul 2016, de când am început să explorăm prin joacă și experiment, ramurile STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică), Fundația Comunitară Țara Făgărașului a finanțat 56 de proiecte în valoare totală de 513.149 lei. Elevii au descoperit aplicabilitatea științelor dincolo de noțiunile teoretice. Elevi, studenți, profesori, cercetători, făgărășeni  pasionați de științe și oameni dedicați din organizații nonguvernamentale, cu toții au petrecut peste 15.000 de ore derulând activități voluntare, ca elevii din Țara Făgărașului să se apropie de științe prin practică. Așadar vă invităm să ne întâlnim în cadrul unui târg de științe, cu inițiatorii celor 12 proiecte, cu finanțatorii și partenerii proiectelor, cu elevi și părinți, cu oameni care cred în Fondul Științescu”, au precizat reprezentanții Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Mentorii lui #Științescu au pregătit pentru participanți demonstrații, experimente, prezentări și provocări menite să stârnească reacții și uimire în rândul celor mici dar și celor mai mari. De la experimente de fizică și chimie, microscopie, robotică, jocuri interactive de informatică (create chiar de tinerii liceeni ai echipei de proiect „UP.Back for more”), ghidare și programare drone, sau cum să construiești un filtru de apă cu material rudimentare la o expoziție interactivă propusă de echipa Story.lab sau ABC–ul typingului corect cu tastatura QWERTY și atelier de desen și modelaj cu lut și multe altele.

Sponsorul principa al programului este Bepco, iar partenerii care sprijină în organizarea acestui eveniment sunt: Valencia TradingRiovirg RomâniaExpert CleaningJugendzentrum SeligstadtCafe DuoUrban Six ApartmentsStar FM și Cristina Lascu – DavisArt Studio.

Fondul Științescu este implementat în Țara Făgărașului de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF) şi Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR), împreună cu sponsorii: UnionOțel, Expert Cleaning, Sacred Dacie, PPCC Țara Făgărașului, S.T.I. International, CIDO Construct, Maxam, JTTI, Alex Iliescu, ThoughtWorks, World General Auto, Institutul de Cercetare Făgăraș și Probitec.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.