Educația, o prioritate pentru reprezentanții romilor din Făgăraș


  • Peste 90 de copii de la Grădinița Pinochio vor primi rechizite noi, vor participa la diferite activități și ateliere educaționale și vor vizita Muzeul Țării Făgărașului. De asemenea, părinții micuților vor primi și un kid de igienă. Totul în cadrul unui proiect implementat de Asociația Romilor din Făgăraș. 

Educația copiilor aparținând grupurilor vulnerabile“ este proiectul derulat în această perioadă de către Asociația Romilor din Făgăraș. În luna septembrie reprezentanții Asociației și-au propus, prin intermediul acestui proiect, să promoveze mai multe acțiuni menite să combată fenomenul de discriminare din sistemele publice de învățământ și sănătate, la care sunt supuse grupurile vulnerabile din municipiul Făgăraș. Aceștia vor organiza sesiuni de promovare și conștientizare a importanței igienei pentru un număr de 30 de adulți din municipiul Făgăraș și 30 de preșcolari, aparținând grupurilor vulnerabile. De asemenea, vor organiza și acțiuni de educație alternativă (eveniment educațional dedicat lecturii și artelor teatrului, desenului și picturii, vizite monumente istorice, sesiuni socializare părinți/elevi/cadre didactice), pentru un număr de 92 de preșcolari din cadrul Grădiniței Pinochio din municipiul Făgăraș și 30 de adulți, părinți sau tutori ai acestora. Tot în luna septembrie copilașii vor vizita și Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat“ și vor avea parte și de ateliere educaționale și diferite activități. Tot în cadrul acestui proiect preșcolarii vor primi și un ghiozdan plin cu rechizite școlare.

eveniment ionut casa de culturaProiectul se numește „Educația copiilor aparținând grupurilor vulnerabile“, este implementat de Asociația Romilor din Făgăraș și se adresează preșcolarilor de la Grădinița Pinochio din cartierul Combinat. Știm foarte bine că marginalizarea unui anume segment de populație rămâne, chiar și astăzi, un subiect extrem de aprins, de dezbătut, dar și un fenomen întâlnit în viața noastră de zi cu zi. Prin acest proiect dorim să arătăm copilașilor că nu sunt diferiți, că pot și ei să aibă parte de educație, iar părinților lor le arătăm cât de importantă este educația pentru copiii lor. Tocmai din acest motiv vom împărți și rechizite școlare tuturor beneficiarilor proiectului, adică unui număr de 92 de copii de la Grădinița Pinochio din cartierul Combinat. Îi vom învăța pe părinți ce înseamnă igiena corporală și le vom explica că viitorul copiilor este educația și sănătatea, în cadrul unei întâlniri care va avea loc la Casa de Cultură. Aici va fi prezent și un medic de familie. Nu am uitat nici de cadrele didactice, piese foarte importante în dezvoltarea unui copil. Acestea se vor afla lângă copilași pe toată durata proiectului, vor merge cu ei la muzeu, vor socializa, vor participa la ateliere și la activități de socializare tip Montessori, aici alături și de părinți“, ne-a explicat Ionuț Androne, reprezentant al Asociației Romilor din Făgăraș.

Cele 30 de kituri de igienă vor cuprinde: pijama copii, șlapi copii, prosop copii, săpun, gel de duș, șampon, periuță de dinți, pastă de dinți. Iar ghiozdanele de grădiniță vor fi pline cu caiete de desen, creioane colorate 12/set, cărți de colorat, acuarele, pensule, plasteline, lipici, planșete plastelina, hartii glasate, hartii creponate, creioane cu radieră, radiere, penare, maculatoare, caiete A 5 dictando, caiete A 5 matematice, foarfeca gradinite, bibliorafturi, folii A 4.

Proiectul este implementat de Asociatia Romilor din Fagaras in cadrul Programului municipal pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul propriu al UAT Fǎgǎraș a programelor, proiectelor şi acţiunilor pentru tineret pe anul 2019.


probitec


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.