Elevi de top la Radu Negru! Locurile I și II la Concursul județean de informatică


  • 6 elevi de la Colegiul Național ,,Radu Negru” au fost premiați pentru rezultatele obținute la Concursul Județean de Informatică, organizat zilele trecute la Brașov.
  • Ajuns la a XV-a ediție, Concursul județean de informatică a fost organizat de Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil Brașov și a fost structurat pe trei secțiuni: creație soft, prezentare soft și prezentări Multimedia.

Apostu Mihai, din clasa a XI-a A, Șuster Alin, din clasa a XI-a A și Taflan Rareș, din clasa XI-a A, coordonați de prof. Trif Claudia, au obținut premiul I la Concursul județean de informatică. Elevii de la Colegiul Național ,,Radu Negru” au realizat o lucrare corespunzător temei impuse, și anume – Descoperiri științifice care au marcat evoluția civilizației umane. Subiectul ales de ei a fost: Fotografia.

,,Noi am participat la secțiunea ,,multimedia”, au mai fost cinci echipe, pe lângă noi. Am ales subiectul ,,fotografia”, întrucât am considerat că a influențat, din mai multe puncte de vedere, societatea. Am realizat un video, folosind figuri 3D prin aplicația Blender, le-am pus, apoi în DaVinci Resolve, o altă aplicație, apoi le-am editat, realizând un video. Când am aflat că am câștigat concursul, am fost tare fericiți, evident. Cred că vom participa și la anul la acest concurs, de ce nu?”, a spus elevul Rareș Taflan.

O a doua grupă, formată tot din trei elevi, a luat locul al II-lea la același concurs de informatică. Elevii elevii Cornea Antonio, din clasa a XI-C, Robu Iustin, din clasa a XI- C, coordonator prof. Suciu Daniela și Meternă Mihai, din clasa a X- A,  coordonator prof. Dobrin Daniela, au ales secțiunea Creație soft. Aici, concursul s-a desfășurat on-line iar elevii au realizat o lucrare cu titlul: Robot Rampage.
,,Noi am participat la secțiunea Programare soft și pot spune că a fost o experiență inedită, atât pentru mine, cât și pentru colegii mei. Nu am avut prea multe detalii, tema de concurs am aflat-o doar în ziua concursului – inteligența artificială, iar noi am avut de creat un program pe această temă. Din varietatea de opțiuni, noi am ales să creăm un joc, l-am denumit Robot Rampage. Caracterul principal este un robot și este un joc 2D. Robotul nostru trebuie să parcurgă un nivel, să treacă prin diferite obstacole și să ajungă la final. Punctul nostru forte din proiect a fost un slime, un mic obiect verde, pe care l-am programat să te urmărească și acoo am folosit Inteligența Artificială”, a spus și Mihai Meternă.

prof. Maria Racu

,,Vorbim, din nou, de rezultate foarte bune la un concurs, de data aceasta, de informatică, organizat la Brașov de Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil. Felicit colegele din catedra de informatică, prof. Dobrin Daniela, prof. Suciu Daniela și prof. Claudia Trif. Am avut două echipe pariticante, ambele au obținut locuri foarte bune, vorbim de locul I și locul II pe județ. Sunt rezultate notabile, dacă ne uităm, ca perspectică, informatica este domeniul cel mai modernist sau în tendințele elevilor și atunci și spațiul concurențial este mare. Trebuie să ținem stindardul cât mai sus, în Colegiul nostru avem această clasă, de matematică-informatică. Felicitări, la cât mai multe rezultate remarabile pe această structură”, a spus prof. Maria Racu, directorul Colegiului Na’ional ,,Radu Negru”.

Concursul județean de informatică s-a desfășurat în perioada 25 – 26. ianuarie 2023, iar festivitatea de premiere a avut loc în data de 30 ianuarie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.