Când crește din nou salariul minim


Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024. Ministrul Finanțelor a făcut noi declarații prin intermediul cărora anunță ce venituri vor avea românii și mai ales de ce anume depind acestea.

„Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou”. Aceasta este promisiunea ministrului de Finanțe, cel care asigură românii că social democrații lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. Printre măsurile vehiculate este notată și eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii.

Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflațieiSalariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu.

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.

În legătură cu noile majorări de venituri în 2024, Adrian Câciu a mai transmis că totul depinde de modul în care economia performează sau se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal pe care țara îl va avea.

„Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu.

Tot de aceste condiții vor depinde și pensiile. Ministrul mai susține în acest context că, tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.