Elevii din Hârseni au început noul an școlar într-o clădire renovată


Dublu motiv de bucurie pentru elevii și cadrele didactice din Hârseni. Aceștia au început noul an școlar într-un mediu modern și primitor, al unei unități școlare reabilitate și modernizate.

,,Elevii Școlii din Hârseni au început anul școlar într-o clădire renovată. Acum, școala este mult mai primitoare, dar și mai spațioasă. În acest sens, au fost alocați bani din bugetul local al comunei Hârseni. A fost schimbat parchetul, sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, a fost pusă gresie nouă pe holuri. Ne dorim, de asemenea, să și mansardăm, dar și să extindem actuala clădire a școlii, însă acest amplu proiect se află acum pe masa Companiei Naționale de Investiții. Aici, așteptăm un răspuns pentru a ne apuca de treabă”, a declarat primaul comunei Hârseni Daniel Dâmboiu.

Tot un proiect pentru școlile din comune Hârseni, de data aceasta cu fonduri europene, se află acum pe lista de așteptare. Este vorba despre achiziționarea de tablete, table interactive și laptopuri. Potrivit primarului Daniel Dâmboiu, acest proiect se va realiza cu fonduri europene. Documentația a fost depusă la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia (AFIR) și următorul pas presupune semnarea contractului de finanțare.

,,De asemenea, avem în plan să facem o sală de sport în localitatea Copăcel. O vom ridica de la zero și va fi lângă terenul de sport. Apoi, în Hârseni avem ca obiective mansardarea clădirii școlii ca să mai câștigăm spațiu, plus construirea unei săli de gimanstică lângă școală, ceea ce înseamnă de fapt extinderea clădirii. Aceste proiecte sunt în lucru, le vom depune spre finanțare pe măsură ce le finalizăm”, a mai explicat primarul Daniel Dâmboiu.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.