Europarlamentarul Siegfried Mureşan: ,,Făgăraşul este ca şi oraşul meu natal”


Prezent la Făgăraş zilele trecute pentru lansarea candidaturii la alegerile europarlamentare din 26 mai, europarlamentarul Siegfried Mureşan a comparat Făgăraşul cu oraşul în care s-a născut.

,,Făgăraşul este ca şi oraşul meu natal Hunedoara, un oraş mediu. Cred că pentru oraşele medii din România oportunităţile în momentul de faţă sunt mai bune decât oricând. Vedem că în marile oraşe şi în marile centre universitare există o ocupare completă a forţei de muncă. Investitorii vor să se extindă, dar nu mai găsesc forţă de muncă, aşa că vor merge spre oraşe mai mici, aşa cum este Făgăraşul sau Hunedoara. Este important să existe o administraţie locală competentă care să ştie cum să primească investitorii şi care să facă o corelaţie între sistemul de învăţământ şi companiile care doresc să vină să investească aici. Tinerii trebuie pregătiţi în acele domenii în care este cerere de locuri de muncă”, a precizat acesta.

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan a precizat că întotdeauna când se gândeşte la Făgăraş se gândeşte şi la oportunităţile sale turistice şi din împrejurimea imediată.

Acesta cunoaşte şi situaţia făgărăşenilor plecaţi peste hotare: ,,Ştiu că Făgăraşul (mai) are 30.712 locuitori. Mai ştiu că în Făgăraş, la fel ca şi la mine în Hunedoara, suntem preocupaţi de oportunităţile pentru tineri. Ştiu că mulţi făgărăşeni au fost nevoiţi să îşi părăsească oraşul şi să meargă la muncă în străinătate. Nu au plecat de voie, ci de nevoie! Şi eu am trăit 5 ani în Gemania – 2 ani am studiat şi 3 ani am lucrat în Parlamentul Germaniei unde am dobândit experienţă – dar pentru mine a fost întotdeauna clar că experienţa o voi pune la dispoziţie în ţara mea.”

Siegfried Mureşan şi-a petrecut ultimii 5 ani ca eurodeputat la Bruxelles. La alegerile din luna mai îşi încearcă din nou norocul din partea PNL. Are 38 de ani şi este căsătorit cu o braşoveancă.

PNL deschide lista candidaților pentru europarlamentare cu un om din afara partidului: moderatorul de televiziune Rareș Bogdan. Siegfried Mureşan este al treilea pe listă, după Mircea Hava.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.