Există o explicaţie pentru numărul mare de infectări din Şercaia


Incidenţa mare a cazurilor de Covid din comuna Şercaia (6,38 la mie, conform raportului DSP din data de 11 ianuarie 2022) are o explicaţie.

Potrivit autorităţilor locale, în perioada sărbătorilor de iarnă au venit acasă, în satul Şercaia, mai mulţi locuitori care se aflau plecaţi la muncă în străinătate, în special în Germania. Aceştia au adus, probabil fără să ştie, virusul cu ei. După ce au fost găsiţi pozitivi la testare, au fost carantinaţi. Este vorba de mai multe familii din localitatea Şercaia.

Celalalte două localităţi ale comunei, Hălmeag şi Vad, nu sunt afectate de noul coronavirus.

Reprezentanţii Primăriei Şercaia au făcut tot ce le-a stat în putere să preîntâmpine situaţii ca aceasta. ,,Am adus în comună de două ori echipa mobilă de vaccinare. Pe cheltuiala primăriei referitoare la transport, oamenii s-au putut vaccina, fără să mai iasă din localitate. De fiecare dată, am avut câte 15 persoane doritoare, un număr foarte mic”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

Cristinel Paltin - primar Sercaia

Cristinel Paltin – primar Sercaia

La momentul actual, 22,12% din toată populaţia comunei este vaccinată cu cel puţin o doză. Procentul este unul mediu la nivelul Ţării Făgăraşului, unde cea mai mică rată de vaccinare este de 9,79, iar cea mai mare este de 31,53.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.