Expoziție | Țara Făgărașului, văzută prin ochii fotografului Dinu Constantin


  • 25 de frânturi de clipe, toate reprezentând locuri din Țara Făgărașului, au fost expuse la Cetatea Făgăraș, în cadrul unei expoziții de fotografie, autor fiind Dinu Constantin

Până la finalul acestui an făgărășenii iubitori de fotografie și de peisajele din Țara Făgărașului și nu numai pot admira expoziția de fotografie realizată de fotograful Dinu Constantin. Vernisajul acesteia a avut loc joi după-masă, 31 octombrie, în Turnul Thomory din Cetatea Făgăraș.

Dinu Constantin a ținut să arate zecilor de făgărășeni prezenți la vernisaj câteva din imaginile surprinse de el. „Este prima expoziție personală pe care o expun. Începutul meu în arta fotografică a fost cu Ia Călătoare – Ana Borca. Atunci au fost primele fotografii pe care le-am expus la Casa de Cultură. Apoi au mai fost 12 fotografii care au cuprins chipuri de femei, era de 8 martie. Iar această expoziție este doar cu peisaje din Țara Făgărașului. Ideea a fost să arăt și lucrurile care sunt pe lângă noi, peisajele care ne înconjoară sunt atât de frumoase! Tocmai de aceea, ar fi bine, câteodată, să tragem aer bine în piept, să nu mai alergăm și să ne oprim să admirăm natura de lângă noi. Să vedem totul și cu sufletul, nu doar cu ochii. Și pentru ca fotografiile din expoziție să aibă și un suflu anume, la fiecare dintre ele am inserat și un citat, care poate completa fotografia“, ne-a explicat autorul expoziției.

Dinu Constantin este de loc din Oltenia, de lângă Slatina. A venit la Făgăraș în anii ’80 și, spune el, oamenii l-au primit cu mare căldură, așa că a simțit cumva că trebuie să dea și el ceva înapoi oamenilor acestor locuri. Așa că s-a apucat de fotografie. Iar imaginile surprinse de el arată frumusețea, simplitatea și naturalețea oamenilor și a zonei Țării Făgărașului.

„Vernisăm o expoziție de artă fotografică, o expoziție inedită, interesantă, a unui fotograf amator, care încearcă să surprindă emoția prin aparatul lui de fotografiat. Este prima expoziție de artă fotografică pe care o organizăm în ultimul an, însă cu siguranță nu va fi singura. Încercăm să promovăm nu numai artiști locali, ci și frumusețile pe care le are zona, pentru că sunt fotografii din toată zona Făgărașului“, ne-a declarat Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“.

Expoziție de fotografie va fi deschisă vizitatorilor până la sfârșitul lunii decembrie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.