S-a votat: se înfiinţează un nou serviciu de termoficare în Făgăraş


  • Sistemul centralizat de încălzire de la nivelul municipiului Făgăraş intră pe un nou făgaş. Societatea Ecoterm, parte a mai vechiului R.A.S.C., intrată în faliment, va fi înlocuită cu nou serviciu de termoficare, ce va funcţiona în subordinea Primăriei locale.

 

În această după-amiază, 31 octombrie, de la ora 18.00, a avut loc o şedinţă ordinară a Consiliului Local. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost despre înfiinţarea Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică în Sistem Centralizat în Municipiul Făgăraş, adică entitatea juridică ce va lua locul Ecotermului intrat în faliment.

Aleşii locali au aprobat înfiinţarea noului serviciu. Acesta se va ocupa de activităţile de producere, de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice către populaţia şi instituţiile publice care erau racordate la Ecoterm.

Acest serviciu va funcţiona în sediul celui vechi, adică pe strada Teiului, nr. 22. După aprobarea înfiinţării sale, o altă etapă importantă este licenţierea lui de către ANRE.

Potrivit organigramei, în cadrul noului serviciu vor lucra 30 de oameni, după cum urmează: un şef serviciu, 20 de muncitori şi 9 persoane ca personal TESA.

Societatea Ecoterm a funcţionat vreme de 7 ani în stadiu de insolvenţă. A intrat în insolvenţă, prin hotărâre a Tribunalului Braşov, în 2012. În toamna lui 2019, tribunalul a dispus falimentul societăţii. Cu toate acestea, până la înfiinţarea efectivă şi licenţierea noului serviciu de termoficare, făgărăşemilor le vor fi asigurate căldura şi apa calda de către această societate.

De asemenea, tot în această seară s-a votat şi constituirea unei comisii de inventariere pentru preluarea-predarea bunurilor de la SC Ecoterm S.A. Din aceasta vor face parte 6 membri din partea Executivului şi 5 reprezentanţi ai Consiliului Local. Cei 5 consilieri locali, desemnaţi prin vot, sunt următorii: Ion Negrilă, Petre Malene, Cosmin Poparad, Iulian Lascu şi Mircea Bobeş. Ceilalţi membri din Executiv vor fi desemnaţi prin dispoziţie a primarului.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.