Extinderea lucrărilor de apă şi canal din satul Şercaia se apropie de final


Anul acesta s-a lucrat intens la extinderea lucrărilor de apă şi canal pe câteva străzi din satul Şercaia, pe care aceste utilităţi nu au fost introduse atunci când s-a realizat proiectul mare.

În satul Șercaia lucrările la alimentarea cu apă şi de canalizare au debutat cu circa 8 ani în urmă, iar în toamna lui 2014 au început branşările la locuinţele cetăţenilor. În prezent în sat mai sunt două proiecte de extindere a reţelelor, unul pe apă, altul pe canal, ambele finanţate în cadrul programului PNDL 1. Împreunîă, acestea însumează 7,4 milioane de lei. Aceste extinderi au venit în completarea lucrării iniţiale, care însemna circa 70% din localitate.

,,Extinderea lucrărilor la Şercaia s-a făcut în următoarele zone: peste vale (strada Cimitirului, strada Hălmeagului, strada Văii, precum şi racordarea celor care şi-au făcut case în Poştărie, dar şi a celor 5 blocuri), strada Inului – care se închide în DN 1, strada Părăului – cu subtraversare la DN1 S unde am racordat şi cartierul nou, adică acele case de pe strada Părăului. Au fost două contracte de extindere separate  – unul pe apă, unul pe canal. La ora aceasta, cele mai multe dintre tronsoane sunt puse deja în funcţiune, deşi nu s-a făcut încă recepţia, tocmai ca să vedem dacă funcţionează bine, cât sunt constructorii aici. Mai este practic de legat la apă şi canal doar strada Inului”, a declarat primarul Cristinel Paltin.

În prezent, se întocmesc ultimele documentaţii prevăzute de lege înainte de a se face recepţia lucrărilor.

,,Facem o documentatie impusă de Inspecţia în Construcţii, ceva mai nou întrodusă în legislaţie, căci pe vremuri nu exista. În urma ei se întocmeşte practic o carte a construcţiei, care arată cum a fost executat tot ce s-a prevăzut în proiectul tehnic. Apoi urmează să facem recepţia, după care intrăm într-o perioadă de garanţie”, a explicat edilul.

Referitor la garanţie, edilul explică faptul că lucrările de alimentare cu apă şi canalizare din satul Hălmeag, comuna Şercsia, se află în perioada celor doi ani de garanţie. ,,Lucrările la Hălmeag s-au terminat anul trecut în decembrie. Funcţionează destul de bine, dar am mai depistat totuşi inconveniente la staţia de pompare a apei. Aici, una dintre pompe nu se amorsează. Aceste defecţiuni sunt reparabile, însă, pe banii constructorului, având în vedere că lucrarea este în garanţie”, explică Paltin.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.