Făgărășeancă în Austria: ,,La frizerie și coafor poți merge numai cu test negativ Covid”


Guvernul austriac a anunțat relaxarea măsurilor anti-Covid începând cu data de 8 februarie.

Adina Pop in Austria

Adina Pop in Austria

Mulți români, printre care și făgărășeni se află în Austria. Deși mulți nu au mers la muncă în perioada restricțiilor impuse de pandemie, nici nu au putut veni acasă, pentru că nu știau când se vor relaxa măsurile și vor fi chemați la serviciu. De teamă să nu fie în România chiar atunci, au preferat să nu vină.
Printre ei se numără și făgărășeanca Adina Pop. Ea locuiește de 10 ani în regiunea turistică Zell am See.
,,Din 8 februarie încep să funcționeze unele lucruri, dar nu vă imaginați că viața a revenit la normal. Se redeschid școlile și copiii se vor întoarce în clase, unde vor face ore în schimburi. Ei vor fi testați de două ori pe săptămână la școală, iar, dacă nu trec prin aceste testări, nu au voie să meargă. Masca de protecție model FFP2 este obligatorie în magazine. Nu se iese din casă de la ora 20.00 seara și până dimineața la ora 06.00. Se redeschid coaforurile și frizeriile, dar nu știu cine va merge pe acolo, pentru că trebuie să prezinți un test negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte. Restaurantele și hotelurile încă nu se vor deschide. În 15 februarie va mai fi o ședință în care se va discuta acest punct”, povestește Adina Pop.
În mai multe state europene s-a decis o relaxare parțială a măsurilor restrictive impuse ca urmare a pandemiei, începând cu data de 8 februarie. Una dintre măsuri, care a fost anunțată și de România, este revenirea elevilor în clase.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.