Făgărășeanul Alexandro Stroia, pe podium la Campionatul Național de Ultraalergare de la București


  • Tânărul sportiv Alexandro Stroia a reușit, din nou, să urce pe podium la o competiție de alergare. De data aceasta, concursul s-a desfășurat la București, pe o buclă de 2 km, în fața Arenei Naționale.

Alexandro Stroia a reușit, din nou, să facă performanță, la un concurs de ultraalergare. Competiția sportivă a avut loc, în acest sfârșit de săptămână, la București, în fața Arenei Naționale. Într-un timp record, tânărul sportiv făgărășean a reușit să alerge peste 81 de km, urcând, astfel, pe locul al III-lea. Alexandro s-a înscris la grupa de seniori, alături de alți 12 concurenți de la diferite cluburi sportive din țară și, în 6 ore, a alergat 81,34 km. La această competiție câștigători au fost sportivii care adunau cei mai mulți km. Alexandro a avut alături de el echipa suport de la Clubul CSA Steaua București. Cu atât mai mult este o reușită pentru sportivul făgărășean, întrucât a reușit să se impună la o grupă de seniori.

,,Această cursă de ultraalergare a fost pentru mine o provocare. Îmi doream să adun cât mai mulți kilometri în 6 ore și să obtțin o medalie. Am alergat foarte concentrat și cu o atitudine pozitivă. Știam ce am de făcut și mă bazam pe echipa mea de suport că mă va ajuta să îmi ating obiectivul. Încă de la primii kilometri eram deja pe locul 3 și trebuia să îmi mențin poziția. Am trecut borna de 50 de km în 3 ore și 25 min, știind că abia atunci începe cursa. M-am luptat să îi ajung pe primii doi clasați, dar fiind sportivi foarte buni au reușit să păstreze avansul față de mine. Felicit organizatorii, sportivii și mulțumesc echipei și antrenorului pentru sprijin”, a declarat Alexandro.

 

Pe Alexandro îl știm foarte bine, este sportivul care, de 1 decembrie 2020, a alergat în jurul Cetății Făgăraș 102 km, în cinstea împlinirii celor 102 ani de la Marea Unire. Alexandro are 20 ani și este student în anul II al unei facultăți de educație fizică. Este legitimat ca sportiv la CSA Steaua București, iar în ziua în care a alergat în jurul Cetății l-a avut ca spectator și pe antrenorul său de la club, Ionuț Dan Găliteanu.

Doar anul trecut, Alexandro a urcat pe podium la mai multe comperiții de alergare montană din țară, printre care amintim Zărnești Chalenge Semimaraton sau Subcarpați Trail Run.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.