Făgărășeanul Laurențiu Mardan, singurul român care a participat la Campionatul Mondial de Karting!


laurentiu mardan frantaZilele acestea în Franța, la Le Mans, a avut loc campionatul mondial de karting, iar printre participanți s-a numărat și singurul român înscris la o astfel de competiție – făgărășeanul Laurențiu Mardan!

În perioada 8 – 14 octombrie, la Le Mans a avut loc Campionatul Mondial IAME International Final Le Mans, iar printre finaliști s-a numărat și făgărășeanul Laurențiu Mardan!

Acesta fusese deja selecționat în lotul național al Statelor Unite ale Americii în vara acestui an, iar acest drept i-a dat posibilitatea de a participa la o astfel de competiție de o asemenea anvergură.

Laurențiu a reprezentat echipa TecnoKart SUA LLC și a concurat la clasa Master X30, fiind câștigătorul titlului de serie Pro Card din Statele Unite, astfel el obținând biletul pentru Campionatul Mondial de la Le Mans 2018.

laurentiu mardan4Chiar dacă Laurențiu a făcut parte din echipa SUA, el a avut ocazia să reprezinte cu mândrie România, astfel tricolorul a fost la loc de cinste pe echipamentul său.

Laurențiu este stabilit în America de mai bine de 10 ani, iar pasiunea pentru karting, pe care o avea încă din copilărie, și pe care a și început-o la Făgăraș, sub coordonarea profesorului Ioan Vintilă, dar și la Clubul Elevilor, a continuat și pe meleaguri străine. Făgărășeanul a obținut, de-a lungul carierei sale, multe premii la competițiile sportive la care a participat.

(A. ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.