Făgărașul are un nou reprezentant în Parlament. Cum este posibil?


Raluca Borta – foto Facebook

De miercuri, 13 septembrie, Făgărașul are un nou parlamentar. Este vorba de Raluca Maria Borta care a devenit deputat al circumscripţiei electorale nr. 8, Braşov, rămas vacant pe 15 august 2023, o dată cu decesul parlamentarului Francisc Tobă.

Deputatul Francisc Tobă a fost ales pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din 2020. Acesta a devenit apoi independent.

După decesul lui Francis Tobă, mandatul este preluat de drept de către următorul candidat ales pe lista AUR, Raluca Maria Borta, iar aceasta se alătură Grupului Politic AUR din Camera Deputaţilor.

Raluca Maria Borta a candidat, în anul 2020, și la Primăria Făgăraș. ,,După absolvirea studiilor liceale ale Colegiul Național ,,Radu Negru” Făgăraș, împinsă de dorința de a face dreptate, am urmat cursurile facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania, Brașov, iar ulterior un master, ,,Managementul Poliției si Instituții Comunitare” la Sibiu, în cadrul Universității ,,Lucian Blaga”. Entuziasmul mi-a fost, la scurt timp, știrbit de dificultatea obținerii unui loc de muncă în domeniu și am luat calea străinătății”, spunea atunci aceasta.

Raluca Maria Borta a devenit recent mamă de băiat. Aceasta se afla în concediu de creștere a copilului.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.