Făgăraşul consumă 4.000 de metri cubi de apă pe zi


În fiecare zi, în oraşul nostru ajung pe conducte în jur de 4.000 de metri cubi de apă. Apa este captată de la Pojorta, Iaşi şi Hurez. Consumul, însă, nu este unul mare pentru populaţia oraşului, consideră directorul sucursalei locale a SC Apă Canal Sibiu, Vasile Manta, cu toate că apa este de bună calitate din punct de vedere al normelor de igienă şi sănătate.

director Vasile Manta

director Vasile Manta

Ziarul ,,Salut Făgăraş” a vrut să afle conformitatea apei cu normele în vigoare.

,,Concentraţia adimisibilă de clor a apei potabile este de 0,5 miligrame/litru. Ca să vă faceţi o idee, noi avem la Făgăraş o concentraţie de 0,2 – 0,3 mg/l. Clorinarea o facem la uzinele de apă de la Iaşi, Pojorta şi Hurez. La aceste staţii se fac analize la apă din oră în oră. Odată ajunsă în oraş, apa este analizată zilnic. Se iau probe de apă din diferite puncte din oraş şi le analizăm în laboratorul amenajat în sediul nostru”, a declarat directorul Manta.

Clorinarea apei este cea mai răspândită metodă de îmbunătăţire a calităţii apei potabile. Se face din cauza substanţelor şi bacteriilor existente în apă, dar şi din cauza conductelor.

Deşi calitatea apei este neîndoielnică la Făgăraş (în principal, datorită faptului că apele sunt extrase de la adâncime şi nu de la suprafaţă), consumul zilnic al populaţiei lasă de dorit. 4.000 de metri cubi pe zi la un oraş de aproape 30.000 de locuitori înseamnă consumul de apă, tot pe o zi, la Casa Poporului. Palatul Parlamentului este renumit pentru consumurile mari de apă, energie termică şi energie electrică.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.