,,Fără gaze la Victoria”! Protest al locuitorilor din oraș împotriva mirosului din aer. Primarița a fost și la Marcel Ciolacu


Câteva sute de oameni au ieșit joi în stradă pentru a protesta pașnic împotriva gazelor pe care le simt în aer. Ei au plecat într-un marș, la ora 18.00, din fața sediului Primăriei și până în zona fabricilor.

Printre protestatari s-a aflat și primarul Camelia Bertea.

Cu două zile înaintea protestului, primaul s-a aflat la București, pentru a expune chestiunea mirosurilor  la o întrevedere cu Primul Ministru Marcel Ciolacu, Ministrul Mediului Mircea Fechet, Ministrul Economiei Ștefan Radu Oprea și ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec.

,,Am expus situația din orașul nostru care persistă de mulți ani și le-am reamintit necesitatea ca Victoria să aibă o stație de monitorizare a aerului permanentă pentru analizarea gazelor de la fabrici. În acest sens, în luna august anul trecut am trimis la autorități și o petiție. Răspunsul primit a venit târziu și nu a fost concludent, de aceea am găsit acum ocazia potrivită pentru redeschiderea subiectului.

De asemenea, am discutat și despre posibilitatea autorizării unei noi stații de epurare, chestiune pentru care oficialii și-au asumat găsirea unei soluții.

Ieri după-masă Victoria a ieșit în stradă în semn de protest pentru calitatea aerului pe care îl respirăm. Am fost acolo și, în timpul marșului pașnic dintre Primărie și zona industrială, am susținut cu aceeași convingere scandările oamenilor: Fără gaze la Victoria, Vrem aer curat”, a declarat primarul.

 

 

 

 

 

 

 Articole similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.