FELICITĂRI: Olimpicii de la Colegiul Național „Radu Negru“


radu negru olimpiciCei mai buni elevi de la Colegiul Național „Radu Negru“ au fost prezentați joi, 29 martie, în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre acei elevi care au participat la fazele județenE, dar și cei care vor participa la fazele naționale ale olimpiadelor.

După multă muncă și dăruire, atât din partea elevilor, cât și a profesorilor îndrumători, rezultatele nu au întârziat să apară.

Astfel, Darius Cupu, elev în clasa a XI-a, va merge la olimpiada de limba franceză, faza națională. Mocanu Roxana, elevă în clasa a XI-a, va merge la olimpiada de sociologie, faza națională. La religie, tot la faza națională, se pregătește intens Alin Joantă, la limba română, faza națională – Butum Paula, iar la tenis de masă, tot la faza națională – Ioana Drăghici.

radu negru olimpici3Am ajuns la faza națională la olimpiada de religie, cu un punctaj de 92 de puncte la faza județeană. Sunt fericit că am reușit să ajung până aici, mă pregătesc în continuare pentru faza națională. Sper să obțin și aoclo un rezultat bun“, ne-a spus Alin Joantă.

Profesor îndrumător i-a fost Daniel Filip.  „Alin a avut o evoluție ascendentă. A participat în fiecare an la olimpiada de religie, începând cu clasa a IX-a. Elevul nostru vrea să urmeze cursurile Facultății de Teologie, iar pentru acest lucru ne-am pregătit. Totuși, eu zic că meritul aparține elevului“, ne-a spus profesorul de religie.

radu negru olimpici4Am participat la faza județeană a olimpiadei de limba franceză pentru a doua oară. Anul acesta am reușit o nouă calificare la faza națională, după ce am obținut primul loc la faza județeană, cu un punctaj de 88 de puncte. Faza națională va avea loc la Buzău, în perioada 2-6 aprilie, ne pregătim intens pentru faza națională“, ne-a spus și Darius Cupu.

Cea care i-a fost mentor este profesorul de limba franceză Lidia Grecu. „La Darius pasiunea pentru limba franceză și sportul preferat, handbalul, au devenit indisociabile. Spun că disciplina specifică acestui sport a avut un efect benefic asupra modului în care își gestionează activitatea, timpul și studiul, în general. La faza națională tot ce trebuie să facă Darius este să fie el însuși“, ne-a spus prof. Lidia Grecu.

radu negru olimpici5Eu am participat la olimpiada de limba și literatura română, etapa județeană. Am obținut un punctaj de 120 de puncte din 120. Un punctaj care m-a bucurat extrem de mult. Îmi doresc foarte mult să depășesc etapa de performanță și să ajung la excelență“, ne-a spus eleva Paula Butum, care va participa la olimpiada de limba și literatura română, faza națională.

Subiectele au fost dificile, însă au demonstrat că munca pe care ea a depus-o nu a fost în zadar. Acest rezultat a bucurat pe toată lumea. Sperăm să obțină rezultate foarte bune, sunt sigură că se va descurca excelent“, ne-a spus prof. Gogea Magda.

Eu am ajuns la faza națională la tenis de masă. De cinci an concurez și tot de atâția ani am participat la faza județeană, dar nu am reușit să merg mai departe. Acum, însă, cu multă muncă și cu ajutorul profesorului Marcel Trandafir, am ajuns la faza națională. În fiecare zi mă antrenez foarte mult. Etapa națională va fi în 27-29 aprilie la Giurgiu“, ne-a spus și Ioana Drăghici.

Colegiul Național are și elevi care au reușit o performanță deosebită la fazele județene. Simona Gritan, Andrei Savu, Ioana Mihăilă, Cârje Iarina, Dana Horiga.

A devenit o tradiție pentru mine, încă din clasa a X-a, o modalitate de a-mi verifica cunoștințele, limitele. Cu atât mai mult cu cât eu aspir la o carieră în acest domeniu. Pregătirea temeinică, alături de doamna profesoară Adriana Năstase și pasiunea și dedicarea au dus la un rezultat bun, locul al II-lea, cu un punctaj de 90,5. Consider că este un mic pas spre excelență“, ne-a spus Simona Gritan, elevă în clasa a XII-a.

Eu am participat anul acesta pentru prima oară la olimpiada de istorie. Din nefericire pot spune că a fost un mic eșec pentru mine, aveam alte așteptări de la acest concurs. Am obținut doar locul al doilea, astfel pe viitor mă voi pregăti mai bine să obțin primul loc“, ne-a spus Andrei Savu.

Mihăilă Ioana a participat la olimpiada de educație civică: „Am participat la olimpiada de educație civică împreună cu colega mea, Cârje Iarina. A fost o experiență frumoasă, am ajuns pe locul al III-lea la faza județeană“.

Motiv de mândrie pentru cadrele didactice de la Colegiul Național „Radu Negru“.

Colegiul Național „Radu Negru“ se mândrește cu reușite extraordinare, obținute de elevii noștri. Atât la faza județeană, unde avem și calificări pentru faza națională, cinci elevi. Avem o creștere față de anul trecut, trei participări am avut anul trecut la faza națională. Avem și rezultate foarte bune la faza județeană. Felicit colegii, care au îndrumat elevii. Dar în special felicit elevii, fără această încă în echipă – elev-profesor, nu am fi avut astfel de rezultate. Sunt extrem de mândră, însă mai au de trecut o etapă, însă am încredere în ei. Sunt copii determinați, foarte bine pregătiți“, ne-a spus Maria Racu, director la Colegiul Național „Radu Negru.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.