Forările de la Vad au arătat că satul nu are apă potabilă pentru serviciul de alimentare. ,,Prelungim lucrarea până anul viitor în noiembrie”


Vadul este cel de-al treilea şi ultimul sat din comuna Şercaia în care se introduce alimentarea cu apă potabilă. Acest lucru s-a întâmplat deja în Şercaia şi Hălmeag.

Vad

La Vad, autorităţile locale au avut, însă, o mare surpriză să constate că în subsolul localităţii nu sunt suficiente izvoare pentru extracţia apei.

Soluția este aducerea apei din Șercaia. ,,Suntem în stadiul de a da ordin de reîncepere a lucrărilor la Vad, am parcurs toate procedurile cauzate de această întrerupere. Au fost două motive pentru care am fost nevoiți să oprim lucrarea. A trebuit să schimbăm soluția tehnică, negăsind apă potabilă nici calitativ, nici cantitativ. Iar a doua problemă pe care am întâmpinat-o a fost realocarea fondurilor de pe o autovitanjă, considerată ca fiind neeligibilă. S-au parcurs toate etapele, inclusiv vizita pe teren. A rămas să aducem documentația pe care ne-a fost solicitată în urma vizitei pe teren. Există o prelungire până în luna noiembrie anul viitor cu un act adițional. Până atunci va trebui să finalizăm toată lucrarea”, a declarat Cristinel Paltin, primaurl comunei Șercaia.

Pentru sistemul de alimentare cu apă potabilă şi cel de canalizare de la Vad, Primăria Şercaia a obţinut fonduri prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). 9 firme s-au ,,luptat” în 2018 să ia această lucrare, câştigătoarea licitaţiei fiind o societate din Braşov.

Investiţia este de circa 1,5 milioane de euro.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.