Fostul soţ al Stelei Popescu a murit în timp ce se afla în pelerinaj la Mânăstirea Sâmbăta de Sus


Regizorul Dan Puican, fostul soț al Stelei Popescu, a murit, la vârsta de 88 de ani, din motive încă necunoscute. Acesta se afla în pelerinaj de Sfânta Maria, la Mănăstirea ,,Constantin Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

Mânăstirea Brâncoveanu are două hamuri: unul de Izvorul Tămădurii, altul de Adormirea Maicii Domnului. La hramul din 15 august ajung la Sâmbăta de Sus pelerini din toată ţara. Aceştia obişnuiesc să vină cu două – trei zile înainte de sărbătoarea propriu zisă. Obişnuia să meargă la Sâmbăta şi regizorul Puican, însă anul acesta a fost ultimul. Şi-a dat ultima suflare chiar cu o zi înaintea sărbătorii.

„Dan Puican a avut nu numai calitatea de soț al Stelei Popescu, a fost unul dintre cei mai mari prieteni ai artiștilor români. A lucrat cu cei mai mari actori români, dar a și lansat foarte mulți”, a declarat actorul Alexandru Arșinel la Antena 3.

„A fost o adevărată enciclopedie a teatrului românesc. Știa tot, despre oricine și despre orice eveniment. Era prezent la toate manifestările și, dacă putea, întotdeauna era lângă artiștii români”, a adăugat Arșinel.

Născut pe 6 martie 1933, la Oltenița, Dan Puican a activat ca actor și regizor la Radiodifuziunea Română, fiind cunoscut pentru activitatea sa în domeniul teatrului radiofonic, unde a regizat peste 1.000 de piese de teatru.

„Îmi este dor de ea, chiar dacă noi ne-am despărțit, în tinerețe. Nu ne-am mai înțeles, dar am rămas prieteni, venea la noi acasă, la masă, râdeam împreună. Nu am ascuns asta niciodată. Nu am mai fost la cimitir la Stela pentru că este foarte departe, însă soția mea a împărțit niște pachete, la trei ani de la moartea ei, de pomană”, spunea Dan Puican pentru impact.ro, la începutul acestui an.

Regizorul și omul de radio Dan Puican și actrița Stela Popescu au fost căsătoriți timp de opt ani, între 1960 și 1969. Stela Popescu a murit în noiembrie 2017.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.