FOTO | Cum a fost prima zi la Zilele Făgărașului și cine va urca astăzi pe scenă. Copiii, așteptați la teatru


  • Prima seară de folclor a reușit să umple aproape până la refuz stadinul municipal din Făgăraș.

Mii de făgărășeni au participat în prima seară a Zilelor Făgărașului. Prima zi a fost dedicată foclorului, iar pe scena amplasată pe stadionul municipal au urcat zeci de soliști și ansambluri de muzică populară din zona noastră și nu numai.

,,Ne bucurăm foarte tare pentru că ziua de foclor a fost un succes. Vreau să le mulțumesc tuturor artiștilor din Făgăraș și Țara Făgărașului pentru că interpretează melodii autentice și pentru că au acceptat invitația noastră de a participa și anul acesta la eveniment. Felicit coregrafii ansamblurilor, care au urcat vineri pe scenă, deoarece au fost mulți tineri care au jucat în aceste ansambluri și asta nu poate decât să ne bucure, pentru că folclorul va fi dus mai departe datorită lor. Mulțumesc colegilor instrumentiști din orchestra Casei municipale de Cultură Făgăraș, pentru că au acompaniat atât o parte din ansamblurile folclorice, cât și artiștii care au urcat pe scenă până seara târziu. Momentul Ionuț Fulea și Oana Bogza Pintea a fost unul special pentru iubitorii de folclor, le mulțumesc tuturor. Au fost și mulți oameni prezenți, atât la scenă, cât și la partea cu grătare, artizani, comercianți, locurile de joacă pentru copii. Îi așteptăm și astăzi, începând cu ora 16.00, la piesa de teatru Punguța cu doi bani, ce va fi pusă în scenă de actorii Teatrului Ion Creangă din București. Actorii nu au putut juca Vrăjitorul din Oz de această dată, însă această piesă va fi reprogramat la Făgăraș. Vă așteptăm”, a declarat Diana Gribincea – Popa, directorul Casei Municipale de Cultură Făgăraș.

Astfel, de la ora 16.00, actorii Teatrului “Ion Creangă” vor veni la Făgăraș cu spectacolul de teatru “Punguța cu doi bani”. “Punguța cu doi bani” este un spectacol muzical și interactiv, dar și o oportunitate de a redescoperi povestea scrisă acum sute de ani de Ion Creangă. Adaptarea propusă îi introduce pe spectatori într-un univers cu alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș terbil de năstrușnic.

De la ora 18.00, pe scană vor urca:

18.00 – Andreea Sarsamă

18.15 – Adnana

18.30 – Atelierul de chitară al Asociației ~Hai la chitara

19.00 – Valentina Nimereală

19.15 – The ROCK

20.00 – COMPACT

21.00 – LUPII LUI CALANCEA

22.30 – final

Dacămnu puteți ajunge la Zilele municipiului Făgăraș, puteți urmări în direct întregul eveniment și pe pagina de facebook a ziarului Salut Făgăraș!

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.