FOTO | ,,Elev pentru o zi” la Colegiul Național ,,Doamna Stanca”. Cum au fost întâmpinați preșcolarii de către elevi și învățători


  • Colegiul Național ,,Doamna Stanca” și-a deschis azi larg porțile pentru toți preșcolarii din municipiu.

Sub deviza ,,Elev pentru o zi”, la Coelgiul Național ,,Doamna Stanca” s-a organizat Ziua Porților Deschise, eveniment devenit deja o tradiție pentru cunoscuta unitate de învățământ din Făgăraș. Cadrele didactice și elevii școlii au invitați toți preșcolarii din grupa mare din municipiu să le viziteșe școala și au încercat să în convingă să se înscrie aici în clasa pregătitoare. Atât la clasa de limba română, cât și la clasa de limba germană.

profesor Geanina Sin, director adjunct al Colegiului Național ,,Doamna Stanca”

,,Astăzi, am deschis porțile larg pentru preșcolarii din municipiul Făgăraș, atât pentru cei de la Secția română, cât și pentru cei de la Secția germană. Pentru următorul an școlar am pregătit trei clase – 66 de elevi, dintre care una la Secția germană. Înscrierile încep chiar de astăzi, joi, 11 aprilie, iar părinții se pot prezenta la secretariatul Colegiului Național Doamna Stanca”, a declarat profesor Geanina Sin, directorul adjunct al Colegiului Național ,,Doamna Stanca”.

Organizatorii evenimentului i-au așteptat pe preșcolari cu tot felul de activități și ateliere, iar cei mici, bineînțeles, au fost tare încântați de ceea ce au văzut.

educator Monica Pop, învățător Corina Drăguț

,,În această săptămână am fost prezenți și la Colegiul Național ,,Radu Negru”, și la Școala Gimnazială ,,Ovid Densușianu”, dar și la Liceul Teologic Ortodox ,,Sf, Constantin Brâncoveanu”. Iată, astăzi suntem prezenți și aici, la Colegiul Național ,,Doamna Stanca”, la Ziua Porților Deschise, cu un efectiv de 15 preșcolari. Mulți dintre ei vor merge de la toamnă în clasa pregătitoare. Toți au fost foarte entuziasmați, le-a plăcut foarte mult la școală. Au fost și copilași care se desprind mai greu de grădiniță, însă activitățile oferite de doamnele învățătoare i-au făcut să se răzgândească”, a declarat Monica Pop, educatoare la Grădinița Pinochio.

La Colegiul Național ,,Doamna Stanca” vor fi, din toamna acestui an, trei clase la pregătitoare, una dintre acestea este la limba germană.

Calendarul înscrierilor la școală

Cererile de înscriere în învăţământul primar se vor putea depune, în prima etapă, în perioada 11 aprilie – 14 mai, potrivit calendarului anunţat de ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Între 14 şi 17 mai se vor procesa cererile-tip de înscriere şi se vor repartiza copiii la şcoala de circumscripţie.

Între 20 şi 27 mai se vor procesa cererile-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Pe data de 28 mai se va face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie. În data de 29 mai vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi şi numărul de locuri rămase libere.

Înscrierile în cea de a doua etapă vor avea loc între 31 mai şi 7 iunie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.