Capela din Comăna de Jos a fost ridicată. Se lucrează la interior


Toate demersurile făcute de Primăria comunei Comăna și de Parohia ortodoxă din Comăna de Jos în ultimii 2 ani pentru construirea unei capele mortuare în sediul de comună au fost urmate și de munca efectivă în teren. Așa se face că la ora aceasta există clădirea în care va funcționa capela.

,,Acum vreo două săptămâni constructorii ajunseseră la țiglă, iar acum acoperișul este finalizat. În momentul acesta se lucrează la interior”, a precizat Roșală Flaviu Mihai, viceprimar cu atribuţii de primar.

Roșală Flaviu Mihai

Capela mortuară de la Comăna de Jos este o investiție făcută exclusive din bugetul local. S-a făcut economie la buget în fiecare an, banii s-au reportat în fondul de rulment și anul acesta s-a strâns necesară pentru a începe lucrarea.

Capela costă 900.000 de lei și este o lucrare destul de mare, de 190 metri pătrați amprenta la sol. A durat în jur de 2 ani până s-a făcut toată documentația, proiectarea și scoaterea tuturor avizelor necesare, iar cel mai dificil de obținut a fost avizul de la Cultură.

Biserica Sfântul Nicolae – Comăna de Jos

Pentru ca Primăria Comăna să poată construi din bugetul local o capelă pe proprietatea Parohiei ortodoxe, s-a încheiat un contract de superficie între părți pe o perioadă de 99 de ani.

În Comăna de Jos există circa 350 de gospodării, dar nu toate sunt locuite.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.