FOTO| Elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Doamna Stanca” s-au despărțit de profesori și de băncile liceului într-un cadru festiv


  • O festivitate de încheiere a anului școlar pentru elevii clasei a XII-a de la Colegiul Național ,,Doamna Stanca” puțin altfel, dar încărcată cu aceleași emoții!
  • Într-un cadru festiv, elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Doamna Stanca” s-au despărțit de profesori și de băncile liceului într-un cadru festiv joi, 3 iunie. Evenimentul a avut loc în sala de sport a colegiului, iar alături de absolvenți au fost părinții

 

Ultimul clopoţel a sunat pentru elevii de clasa a XII-a.

Colegiul Național ,,Doamna Stanca’’ a avut astăzi festivitatea de absolvire, iar profesorii şi tinerii au împărtăşit gândurile şi emoţiile care îi încearcă la acest final de drum. Profesorii și elevii au rememorat cu drag toate momentele semnificative din cei patru ani de liceu. Ceremonia a avut loc în sala de sport, iar absolvenții i-au avut alături pe părinți. Însă accesul a fost condiționat de măsurile luate de autorități în contextul pandemiei. Adică test negativ, dovada vaccinării sau dovada trecerii prin boală.

,,A fost o festivitate de încheiere a anului școlar puțin altfel, dacă putem spune așa. Chiar dacă acum nu am putut fi cu toată școala, să ne bucurăm împreună, colegii mai mici au rămas în curtea școlii și au aplaudat, au cântat Gaudeamus și s-au bucurat alături de tinerii absolvenți. Iar festivitatea a avut loc în sala de sport, aici au fost doar absolvenții clasei a XII-a, părinții acestora, profesorii și reprezentanți ai claselor a XI-a. Totul s-a desfășurat conform regulilor luate de autorități în contextul pandemiei de Covid-19. Accestul s-a făcut doart pe baza testului negativ făcut cu 72 de ore înainte, pe baza vaccinării sau pe baza dovezii că s-a trecut prin boală. Cel care a realizat acest triaj epidemiologic a fost medicul școlar. Noi am asigurat distanțarea și am purtat masca de protecție. Nu însă și în timpul discursurilor, evident”, a declarat Corina Drăgoiu, directorul Colegiului Național ,,Doamna Stanca”.

Tinerilor absolvenți le-a fost greu să se despartă de colegii şi profesorii dragi. Împreună au fost o familie unită, au trăit momente unice, au trecut prin emoții, prin bucurii și lacrimi. ,,S-a simțit foarte multă emoție, atât de mult ne-am dorit cu toții să revenim la această festivitate, după un an cu restricții și ore online și festivități online. Ne-am dorit mult să fim fizic împreună. Cred că de asta și ceremonia de astăzi a fost specială. Pe de altă parte, și colegii profesori au fost impresionați. La finalul festivității, când toți și-au aruncat togile, tinerii au fugit spre părinți, dar și spre profesori. I-am văzut mărturisindu-le respectul și dragostea pentru tot ce au făcut pentru ei în toți acești ani. Bineînțeles, s-a păstrat o oarecare distanță. Iar elevii de clasa a XI-a au împodobit clasele colegilor lor mai mari și le-au lăsat și mesaje, iar astăzi, când au găsit clasele împodobite, i-au cuprins emoțiile”, a mai spus directorul Corina Drăgoiu.

După ce vor trece examenul de Bacalaureat, îi așteaptă noi provocări ale vieții, însă, tinerii absolvenţi au mari speranțe pentru viitor.

(Alina ROMAN)




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.