FOTO-VIDEO| Primim de la cititori. „Baraj de pet-uri“ la Barajul de la Voila


  • În urma debitului mare al Râului Olt, la Barajul de la Voila s-a adunat un morman de sticle de plastic și alte gunoaie, ce împiedică zărirea luciului apei.

Ploile însemnate cantitativ din ultimele zile au inundati zeci de gospodării din județul Brașov. Pompierii și autoritățile locale, alături de localnici, încerc zi și noapte să scoată apa din beciuri și curțile oamenilor. Și debiturile pârâurilor și râurilor au crescut simțitor.

Un cititor Salut Făgăraș a surprins un peisaj dezolant zilele trecute. Zeci de PET-uri scâlciate, dar și alte gunoaie, aruncate la voia întâmplării de cetățeni certați cu bunul simț, „au invadat” apele râului Olt. Totul a fost adus de afluenți în Râul Olt și „depozitate“ la barajul Voila.

Filmasem sâmbătă Oltul la podul de la Galați, era plin de pet-uri, mizerii, gunoaie. Am văzut chiar și un frigider în Olt. Și m-am gândit că acelea se vor opri undeva. Și am avut dreptate. S-au oprit la Barajul de la Voila. Acolo unde am avut parte de o imagine absolut terifiantă. Am filmat și am pozat, dar nici nu se compară cu ceea ce este în realitate. Munți de gunoaie, miros înțepător și un sunet incredibil, cum se lovesc gunoaiele unele în altele. Eram pe pod și simțeam cum acesta vibrează din cauza atâtor gunoaie. Cei de acolo, de la baraj, au o macara cu care scot acele gunoaie, dar nu face față volumului incredibil de mare! Erau și copaci de 2-3 metri prin apă. Oamenii de acolo au nevoie de ajutor pentru a putea scoate tot ce s-a adunat“, a transmis cititorul Salut Făgăraș, Bogdan George.

Garda de Mediu a efectuat, în ultimele săptămâni, controale tematice în Țara Făgărașului, însă foarte mult ține și de cetățeni, să nu arunce la întâmplare ceea ce nu mai au nevoie.

(A.ROMAN)

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.