FOTO|Ansamblul Folcloric „Ceata Făgărașului“ și Ansamblul Folcloric „Horița“ au promovat zona Făgărașului la un festival internațional de folclor


  • Două ansambluri folclorice din Făgăraș și Lisa au reprezentant zona Țării Făgărașului la un festival internațional.

Ansamblul Folcloric Ceata Făgărașului

Ansamblul Folcloric Horița

Între 3 și 7 octombrie în Macedonia a avut loc Fesivalul “Ohrid Autumn Festival”, organizat de MIOFF – Multicultural International Organization of Folklore Festivals. Un eveniment menit să promoveze tradițiile și porturile populare din mai multe regiuni. Invitați au fost și două ansambluri folclorice din Țara Făgărașului. Este vorba despre Ansamblul Folcloric „Ceata Făgărașului“ al Casei municipale de Cultură și Ansamblul Folcloric „Horița“ din Lisa. În total 52 de făgărășeni au reprezentat cu cinste zona Făgărașului la evenimentul din Macedonia.

De asemenea, îmbrăcați în straie populare, aceștia au oferit macedonenilor și turiștilor și un spectacol stradal în centrul orașului Ohrid. Au organizat o paradă a portului popular tradițional românesc specific zonei Țării Făgărașului, dar au oferit și un spectacol de jocuri și cântece tradiționale românești.

Totul a fost posibil grație proiectului Promovarea internațională a Făgărașului prin cultură și tradiții locale, implementat de către Asociatia Participarea Grupurilor Vulnerabile în Economia Socială Făgăraș-Brașov, proiect cofinanțat de Primăria Făgăraș.

Ne bucurăm că, prin intermediul organizației noastre, pe lângă inițiativele sociale pe care le avem în fiecare an, reușim să implementăm și proiecte care promovează tradițiile și obiceiurile zonei noastre la nivel european. Mulțumim pe această cale Primăriei municipiului Făgăraș pentru suportul financiar, sperăm ca acest tip de inițiative vor continua și în anii următori“, ne-a declarat Ionuț Androne, președinte Asociatia Participarea Grupurilor Vulnerabile în Economia Socială Făgăraș-Brașov.

ProiectulPromovarea internațională a Făgărașului prin cultură și tradiții locale a avut ca scop principal promovarea imaginii municipiului Făgăraș la nivel european, având ca instrument principal propagarea tradițiilor și obiceiurilor autohtone din zona Țării Făgărașului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.