Gheorghe Sucaciu, PSD: ,,Este timpul să ducem Făgărașul la un nou nivel de dezvoltare’’


Este timpul să ducem Făgărașul la un nou nivel de dezvoltare . Ca să pot realiza ceea ce mi-am propus și pentru a putea continua să  implementăm proiecte benefice pentru municipiul Făgăraș, am nevoie de sprijinul și de votul făgărășenilor, atât pentru mine, cât și pentru echipa de consilieri locali pe care o propune Partidul Social Democrat.

Care sunt planurile mele pentru următorii 4 ani? Ce îmi doresc să realizăm împreună?  Așadar:

Făgărașul se pregătește de o nouă eră: modernizare, dezvoltare și oportunități.

Făgărașul, orașul de la poalele Munților Făgăraș, se află la un pas important de a-și transforma visurile în realitate. Îmi propun să continuăm planul de modernizare și dezvoltare a municipiului, care cuprinde o gamă largă de proiecte menite să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții locuitorilor și să stimuleze creșterea economică.

Infrastructura modernă: temelia prosperității

Unul dintre pilonii principali ai planului meu este modernizarea infrastructurii, considerată esențială pentru o dezvoltare durabilă. Se vor moderniza drumurile ce nu au fost încă reabilitate, eliminând gropile și denivelările care afectează în prezent traficul. Se vor construi noi parcări, atât publice, cât și rezidențiale, pentru a fluidiza traficul și a oferi șoferilor o soluție convenabilă de parcare. De asemenea, se va implementa un sistem inteligent de management al traficului rutier, care va optimiza fluxul autovehiculelor și va reduce semnificativ congestiile.

Investitii in educatie:

Modernizarea infrastructurii va include și construirea unei noi creșe, oferind părinților un mediu sigur și modern pentru copiii lor preșcolari. Investițiile în educație vor fi substanțiale, cuprinzând renovarea și modernizarea mai multor școli. Școala Gimnazială „Ovid Densusianu”, Școala Gimnazială nr. 4, Liceul Industrial, Liceul „Dr. Ioan Șenchea” și Liceul Teologic Ortodox, inclusiv sala de sport a acestuia, vor beneficia de lucrări ample de modernizare, oferind elevilor o infrastructură educațională modernă și un mediu propice pentru a-și atinge potențialul maxim.

Se vor face investiții majore în modernizarea infrastructurii școlare și dotarea unităților de învățământ cu echipamente moderne. Toate unitățile de învățămînt prreuniversitar din Făgăraș vor fi dotate cu echipamente IT noi, de ultimă generație, inclusiv computer all-in-one, table inteligente și videoproiectoare.

Spitalul Municipal Făgăraș: un nou capitol în îngrijirea medicală

Spitalul Municipal Făgăraș va intra într-un amplu proces de modernizare, care vizează renovarea completă a tuturor pavilioanelor existente și construirea unui pavilion nou, modern, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație. Această investiție va crea un mediu medical de excepție, oferind pacienților o experiență medicală la cele mai înalte standarde.

Pentru a completa modernizarea infrastructurii medicale, se vor lua măsuri concrete pentru a atrage medici specialiști de top la Spitalul Municipal Făgăraș. Se va oferi un pachet de facilități atractive, care va include punerea la dispoziție de locuințe moderne și o salarizare competitivă, cu bonusuri de performanță. Această strategie va contribui la creșterea calității serviciilor medicale oferite locuitorilor Făgărașului și a zonelor limitrofe.

Făgăraș – un spațiu cultural modern:

Vom finaliza modernizarea Casei de Cultură, transformând-o într-un centru cultural modern și atractiv pentru locuitorii Făgărașului și pentru vizitatori. Aici vor fi organizate spectacole de teatru, concerte de muzică populară și modernă, expoziții de artă și alte evenimente culturale diverse.

Vor fi organizate, de asemena, evenimente culturale în aer liber la Cetatea Făgărașului și în jurul Cetății, oferind un cadru unic și memorabil pentru astfel de manifestări culturale.

Fosta terasă Litoral, transformată recent într-un amfiteatru modern, va găzdui spectacole, concerte și alte evenimente culturale în aer liber.

Odată finalizată modernizarea Parcului „Regina Maria”, acesta va deveni, de asemenea,  un spațiu ideal pentru organizarea de concerte, spectacole și alte activități culturale de amploare, în aer liber.

Investiții în sport și recreere: un stil de viață activ și sănătos

Promovarea unui stil de viață activ și sănătos este o prioritate pentru administrația locală. Se va construi o nouă bază sportivă multifuncțională, care va include terenuri de sport pentru diverse discipline, o sală de fitness modernă și o piscină. De asemenea, se va construi o sală polivalentă, unde se vor putea organiza diverse evenimente sportive și culturale.

Părculețele pentru copii existente vor fi modernizate, oferind copiilor un spațiu de joacă sigur și distractiv. Se vor construi și alte părculețe noi în cartierele care nu au momentan astfel de spații verzi dedicate copiilor.

Un proiect important în acest sens este modernizarea Parcului Regina Maria,. Parcul va fi transformat într-un spațiu verde modern, dotat cu alei pietonale, zone de joacă pentru copii, spații verzi amenajate și mobilier urban modern. De asemenea, vor fi amenajate scene pentru spectacole în aer liber, unde se vor organiza concerte, serate de film și alte evenimente culturale.

Făgărășenii se vor putea  bucura de diverse activități recreative și vor putea petrece timp de calitate alături de familie și prieteni.

Făgărașul: o destinație turistică de top pe harta României

Făgărașul are un potențial enorm de a deveni o destinație turistică de top din România. Orașul este bogat în istorie și cultură, având un patrimoniu cultural și arhitectural unic. De asemenea, frumusețea naturală a zonei, cu Munții Făgăraș în fundal, oferă un cadru ideal pentru drumeții, ciclism și alte activități în aer liber.

Un sector turistic bine dezvoltat va contribui la îmbunătățirea imaginii Făgărașului pe plan național și internațional. Acest lucru va atrage mai mulți investitori și va facilita colaborarea cu alte orașe și regiuni.

Dezvoltarea turismului va genera noi oportunități de afaceri în diverse domenii, cum ar fi industria ospitalității, restaurantele, magazinele de suveniruri, transportul și ghidajul turistic. Acest lucru va duce la crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii Făgărașului, contribuind la reducerea șomajului și la creșterea nivelului de trai.

Turiștii vor cheltui bani în Făgăraș pe cazare, mâncare, băutură, suveniruri și alte bunuri și servicii. Acest lucru va duce la o creștere a veniturilor pentru afacerile locale și la stimularea economiei locale.

Turismul oferă o oportunitate excelentă de a promova cultura și tradițiile locale. Vizitatorii vor putea descoperi arta populară, muzica, gastronomia și alte aspecte ale culturii Făgărașului, contribuind la o mai bună prezervare a patrimoniului cultural local.

Făgărașul are toate atuurile necesare pentru a deveni o destinație turistică de top. Implementarea planului nostru de modernizare și dezvoltare va contribui la transformarea orașului într-un loc prosper și atractiv pentru vizitatori din țară și din străinătate.

Pe lângă investițiile semnificative în infrastructură și promovarea turismului, administrația vom pune accent pe crearea unui mediu curat și sănătos pentru locuitorii Făgărașului.

Un oraș verde și sustenabil

Vom  implementa programe ample de plantare de copaci și arbuști în cartierele orașului, creând zone verzi care vor contribui la purificarea aerului și la îmbunătățirea calității vieții.

Vom intensifica acțiunile de colectare selectivă a deșeurilor și de reciclare, promovând o cultură a respectului pentru mediu și a reducerii impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Se vor lua măsuri concrete pentru a reduce poluarea fonică și energetică, contribuind la crearea unui mediu mai liniștit și mai sănătos.

Vom implementa programe educaționale în școli, care vor informa elevii despre importanța protejării mediului și îi vor învăța cum să adopte un comportament responsabil din punct de vedere ecologic.

Un Făgăraș curat și sănătos este o condiție esențială pentru o viață mai bună a locuitorilor săi.

Prin implementarea unor politici și programe concrete de protecție a mediului, vom contribui la crearea unui oraș verde, sustenabil și atractiv pentru generațiile viitoare.

Făgărășenii își doresc să trăiască într-un oraș curat și bine administrat.  Investițiile în infrastructură, promovarea turismului și protejarea mediului sunt elemente esențiale ale planului nostru de modernizare și dezvoltare a orașului pentru viitorii 4 ani. Prin implementarea acestui plan, Făgărașul are șansa de a deveni un model de dezvoltare durabilă pentru alte orașe din România.

Ca să realizăm acest lucru, pe data de 9 iunie 2024 VOTAȚI GHEORGHE SUCACIU – primarul municipiului Făgăraș și echipa de consilieri locali din partea PSD. Votați LUCIAN PĂTRAȘCU – președintele Consiliului Județean și lista de consilieri județeni propuși de Partidul Social Democrat.

Și, nu uitați: împreună, vom face fapte, nu vorbe, fiindcă faptele sunt cartea mea de vizită!

Realizat de MANGEAC N EMIL II la comanda PSD – Organizația Județeană Brașov/Cod Mandatar Financiar 21240002/publicat de MANGEAC N EMIL II (ziarul Salut Făgăraș)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.