Gheorghe Sucaciu: ,,Taxa de salubritate de la sat este jumătate din cea de la oraş!”


Făgărăşenii strâng semnături pentru revenirea la vechea taxă de salubritate. 13 lei/persoană, consideră ei, este o taxă mult prea mare.Salco Serv

Edilul oraşului spune că după ce va primi listele cu semnături va organiza o întâlnire cu locuitorii la Casa de Cultură.

Gheorghe Sucaciu apreciează că taxa pentru gunoi trebuie să fie dublă în mediul urban faţă de mediul rural, din cel puţin două multe motive.

,,Taxa de salubritate la sate este cam jumătate din cât este cea de la oraş, iar motivul o constituie frecvenţa ridicării gunoaielor. În Şercaia, tot anul acesta, taxa s-a mărit de la 2,50 lei la 7,50 lei. Dacă dublaţi această sumă de la sat, ne iese preţul de la oraş. La Părău, o firmă privată s-a dus şi a licitat cu 7 lei, iar după două luni a trimis solicitare că, dacă autorităţile nu încheie contract cu 11 lei, nu mai ia gunoiul. În mediul rural gunoiul se ridică o dată pe săptămână sau, în jurul Becleanului, chiar o dată la două săptămâni. Cea mai mare cheltuială este cantitatea de gunoi care se transportă şi se depozitzează la halda de la Săcele – costă 100 de lei pe tonă. Apoi este o cheltuială pe frecvenţa ridicării deşeurilor, care în mediul urban este mai mare. Automat preţul la oraş este mai mare. O să explic în detaliu acest subiect la Casa de Cultură”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.
One thought on “Gheorghe Sucaciu: ,,Taxa de salubritate de la sat este jumătate din cea de la oraş!”

 1. ion

  Abureli, stimabile! Bani luati cu japca.de la cetateni in stil interlop.

  In Bucuresti sectorul 3, NU SE PLATESTE TAXA DE SALUBRIZARE. “Primarul Robert Sorin Negoiță a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că locuitorii sectorului 3 sunt scutiți, începând cu 1 octombrie, de la plata taxei pentru ridicarea gunoiului menajer. Valoarea acestei taxe este de 9,28 de lei lunar pentru fiecare persoană.”. „Așa cum am promis în campania electorală, am reușit să rezolvăm problema taxei pentru ridicarea gunoiului menajer. Este un angajament pe care mi l-am asumat și l-am dus la îndeplinire. Am încheiat un protocol cu firma de salubritate și începând cu 1 octombrie cetățenii din sectorul 3 sunt scutiți de la plata acestei taxe”, a declarat primarul Robert Sorin Negoiță.

  Sibiu : Pentru persoanele fizice – 7,89 lei/ persoană / lună.
  Selimbar : 3.6 lei persoana/luna ( iar in 2019 25 de lei/AN pe o unitate locativa) iar primarul si consilierii s-au opus din rasputeri pt modificarea taxei , au si votat impotriva. La nici 4 lei pe persoana si tot au considerat o nedreptate si un jaf al banului public .

  In Bucuresti sect 4 : 5 lei/luna . Au incercat si aici marirea taxei dar cetatenii au dat in judecata Primaria ( contencios administrativ) si au castigat . Iata : Conform hotărârii Tribunalului București, s-a revenit la vechea taxă de 5,03 lei/lună pentru persoanele fizice.

  Asa ca, primarelule, lasa gargara si explicatiile aiurea in tramvai. Nu se justifica marirea taxei sub nicio forma. Chiar daca ridicati gunoiul mai des, combustibilul este acoperit de primele mariri ale texei pe care le-ati facut de a ajuns la 8 lei. Asta ca sa-i asiguri salariul INCOMPRTENTULUI de MANAGER si TRANTORITELOR care se calca pe bataturi prin birouri. .

  ” primariile au acelasi comportament ca si interlopii care cer taxa de protectie fara sa iti ofere nimic in schimb. De ce nu vine firma de salubritate cu cantar si sa cantareasca gunoiul, de ce ma obliga sa le platesc o tona daca eu produc o sacosa de hartii?”

  Intrebare pt prea-micutul premarel : DE CE gunoiul produs de un PFA, o firma micuta cu 2 angajati, e mai scump decat gunoiul produs de o familie de doua persoane ? Poti sa-mi raspunzi dom’le primar? dar nu cu ceva de genul: ” asa s-a hotarat”.. Vreau o explicatie logica.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.