Herghelia Sâmbăta de Jos a câştigat pentru România locul 10, la Drebkau (Germania), la Campionatul Mondial de atelaje cu doi cai


Herghelia Sâmbăta de Jos a câştigat pentru România locul 10, la Drebkau, în Germania, la Campionatul Mondial pentru atelaje cu doi cai.

Romsilva a participat la acest Campionat Mondial cu trei armăsari din linia Napolitano, ai Hergheliei Sâmbăta de Jos, care au concurat prin rotaţie la probele din concurs, respectiv dresaj, maraton şi obstacole cu conuri.

Cu o săptămână înainte de concursul efectiv, caii de la Herghelia Sâmbăta de Jos au fost duşi în cantonament la Budapesta, Ungaria.

Atelajul a fost condus în concurs de driver-ul Rackozy Cergo şi de secunzii Csoma Andrei Ioan şi Coaciu Gheorghiță.

La proba de dresaj, atelajul Romsilva a obținut locul 25 din 82, fiind cel mai bine clasat atelaj de lipițani din tot concursul.

Campionatul Mondial de Atelaje cu 2 cai s-a desfăşurat în perioada 12 – 15 septembrie la Drebkaw, Germania.

Herghelia Sâmbăta de Jos are 5 titluri de campioană naţională la atelajele cu 2 cai, din 2014 şi până în 2019, potrivit directorului Cosmin Drăgan.

Alt lipiţan al acestei herghelii a fost prezent în prima parte a lunii septembrie în Ungaria, la Mezohegyes, acolo unde a avut loc Campionatul Mondial de Atelaje cu 1 cal, pentru cai tineri, cu vârste între 5 şi 7 ani. La acest campionat, România a participat cu un atelaj de la Herghelia Sâmbăta de Jos cu un armăsar din rasa lipiţan, unul de la Herghelia Beclean din judeţul Bistriţa cu un armăsar din rasa lipiţan şi unul de la Depozitul de Armăsari Arad cu un cal din rasa nonius.

România a devenit campioană mondială la Mezohegyes, Ungaria. Armăsarul de la Herghelia Beclean şi driver-ul Roland Varga au câştigat acest campionat la categoria 5 ani, după ce au obţinut locul I în calificări, locul I la proba de dresaj şi locul I la proba de maraton. Armăsarul de la Herghelia Sâmbăta de Jos şi driver-ul Andrei Csoma s-au plasat pe poziţia a doua în calificări şi pe locul 7 în finală, dintr-un număr de aproape 40 de atelaje.

 

Foto: Romsilva

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.