Hotelul de Gheață de la Bâlea, care se construiește și anul acesta, promovat de presa din Anglia


Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este promovat de jurnalişti britanici într-un top mondial al atracţiilor turistice de iarnă, ca piesa de rezistenţă a unui pachet care include un tur al oraşelor medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea Capitalei.

Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au început la Bâlea Lac.

,,Recent, prestigioasa publicaţie britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara staţiunilor de schi). Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munţii Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeţii sălbatice, admirat aurora boreală şi cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moş Crăciun şi cazare în căsuţe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viaţa sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câinii şi multe alte experienţe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroşilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraş al planetei – Ushuaia şi până la o călătorie epică cu trenul prin munţii stâncoşi ai Canadei, sunt experienţe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanţă memorabilă”, arată, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Ei adaugă că jurnaliştii britanici au considerat că Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac şi experienţa trăită aici de turişti reprezintă piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României.

,,Ultima noapte a sejurului în ţinutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de Gheaţă la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina. Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracţia pe pista de tubing sau la săniuş, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheaţă”, mai arată aceştia.

Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă afirmă că au început pregătirile pentru proiectul din acest an al Hotelului de Gheață.

Anul acesta este al 16-lea de când se face Hotelul de Gheață la Bâlea.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a staţiei de telecabină Bâlea Lac), din cărămizi de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud-est a Europei.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.