Primarii liberali din Țara Făgărașului au fost în vizită la Bruxelles. Cristinel Paltin: ,,A fost o invitație cu caracter profesional”


Aproximativ 20 de primari liberali din județ, printe care și cei din zona Făgărașului, s-au aflat într-o vizită la Parlamentul European, în perioada 15 – 17 noiembrie a.c.

,,Am mers acolo la invitația europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care a fost o invitație cu caracter profesional. M-a surprins să văd cât se muncește acolo, iar Siegrfied este de apreciat pentru implicarea pe care o are. Puțină lume știe că de când România a intrat în UE a contribuit la fondul Uniunii cu 27 de miliarde de euro și a primit 85 de miliarde de euro, deci iată că sunt aproape 60 de miliarde de euro de care am beneficiat în urma proiectelor. Însă, ca o constatare personală pot să vă spun că marea deficiență pe care o are țara noastră se reflectă în instrastructura mare. Aici ar fi putut fi înghițite multe fonduri de la UE pentru străzi, autstrăzi, porturi, aeroporturi și așa mai departe. S-au luat bani mulți de la Ununea Europeană dar pentru proiecte mici, nu neapărat pentru cele care contează. De asemenea, probabil nu se știe că sunt o groază de subvenții care vin tot de la UE, de genul subvenției la energia electrică”, a precizat Cristinel Paltin, primarul comunei Șercaia.

În scurta vizită de la Bruxelles, primarii liberali au mers la Grupul Partidului Popular European (PPE) și au discutat cu europarlamentarii Siegried Mureșan și Dan Motreanu. Ei au vizitat sala mare de ședințe din cadrul Parlamentului European și muzeul acestei instituții.

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.