Ia de Sibiu, copiată de Louis Vuitton, începe a primi credit. Și Țara Făgărașului a dat credit iei de Sibiu


Scandalul iei de la Sibiu, copiate de casa de casa de modă Louis Vuitton aduce beneficii României. Brandul francez de mare renume și Ministerul Culturii din țara noastră pun la cale o colaborare care să promoveze ia și obiceiurile tradiționale românești.

Decizia acestei colaborări vine după ce ONG-ul ,,La blouse roumaine” a cerut ca ia să fie scoasă de la vânzare și să-i recunoască originile. În urma scandalului creat pe site-ul oficial Louis Vuitton, reprezentanții brandului și-au cerut scuze. Bluza făcea parte din colecția de plajă a verii și costa 5.000 de euro.

Conform unor surse, colecția a inclus 60 de bluze dintre care 40 au fost vândute, iar celelalte au fost retrase. Până când colaborarea va fi oficială brandul nu va mai vinde bluzele pe site.

Și Țara Făgărașului a dat credit iei de Sibiu

Duminică, 16 iunie, inclusiv la Făgăraș a avut loc un eveniment menit să arate lumii originea iei de la Sibiu. În cadrul acestuia s-a pus accent pe călătoria ,,iei cu alb și negru” din Sibiu în Țara Făgărașului.

,,Îi dăm credit de mai bine de 100 de ani și încercăm să aflăm mai multe despre cum a ajuns la noi, cum s-a așezat aici, cum s-a transformat și adaptat în portul local, devenind a noastră. Cum arată ea, astăzi, în memoria și costumul fiecărei comunități în parte, cum și dacă se mai poartă în contemporan”, au declarat organizatorii evenimentului.

Acest demers educațional a fost inițiat de Muzeul de Pânze și Povești de la Mândra împreună cu Asociația Iia Călătoare, Muzeul Țării Făgărașului Valer Literat și Casa Municipală de Cultură Făgăraș. Manifestarea a avut loc în Cetatea Făgărașului.

Vezi AICI cum a fost la evenimentul ȚARA FĂGĂRĂAȘULUI DĂ CREDIT IEI DE SIBIU

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.