Încă nu au început lucrările la Cetatea Făgăraș. Lipsește un aviz


Cetatea Făgăraş

Cetatea Făgăraş

Un singur aviz mai întârzie începerea lucrărilor la Cetatea Făgăraș. Avizul care trebuie dat de la Ministerul Culturii, spune primarul Gheorghe Sucaciu.

Ordinul de începe a lucrărilor la Cetatea Făgăraș a fost dat. S-a finalizat licitația atât la proiectare, cât și la execuție. Proiectarea ne-a fost predată, însă aici mai avem nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii. În luna august nu s-a ținut acea ședință, fiind foarte mulți membrii în concediu. În luna septembrie vom primi acel aviz, cu siguranță. Măsurătorile au început, dar efectiv lucrările vor începe după ce vom primi și avizul de la Ministerul Culturii, pentru că am putea fi în pericolul de a muta un pod câțiva cm mai la dreapta sau mai la stânga sau să ne impună prin aviz anumite măsuri, nu foarte mari. Și atunci mai bine prevenim aceste lucruri, iar după aviz să se înceapă efectiv lucrările“, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Finanțarea nerambursabilă a fost obținută de către municipalitate încă din 2017

Proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăraş – Cetatea Făgăraşului” presupune lucrări de consolidare, restaurare conservare şi punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural; regularizarea malurilor lacului şi implicit lăţirea luciului de apă; construirea unui pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare, realizarea unor poduri de acces pe laturile de sud şi nord; amenajarea circuite de vizitare atât în exterior cât şi în interior, precum şi a unor alei pietonale şi locuri de belvedere şi de odihnă. Proiectul a demarat cu întârziere, deoarece licitaţia a fost suspendată o perioadă, pentru că a fost nevoie de realizarea descărcării arheologice.
Valoarea totală a lucrărilor este de 18,96 milioane de lei, iar pentru acestea Primăria Făgăraş a obţinut din 2017 o finanţare nerambursabilă, proiectul urmând să se deruleze pe o perioadă de 30 de luni, în conformitate cu angajamentul luat în faţa Uniunii Europene.


reclama Cafe Duo
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.