Încă un pas pentru construirea noilor blocuri sociale din cartierul Combinat. ,,Vom demola blocul 6 și vom construi alte patru blocuri pentru tinerii din grupurile vulnerabile”


  • Încă un pas a fost făcut pentru construirea a patru blocuri în cartierul Combinat.
  • La ultima ședință de Consiliu Local de marți, 30 mai, a fost aprobată documentația tehnico-economică și faza Studiu de Fezabilitate pentru proiectul ,,Construire locuințe sociale pentru tineri din grupurile vulnerabile”

Unul din cele mai importante proiecte din Făgăraș de după 1990 este pe cale să prindă contur. Este vorba despre construirea a patru blocuri pentru tinerii din grupurile vulnerabile în cartierul Combinat. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, blocul 6 din cartierul Combinat va fi demolat, iar cele aproximativ 80 de familii care locuiesc în acest moment acolo vor fi mutate. Proiectul ,,Construire locuințe sociale pentru tineri din grupurile vulnerabile” este finanțat prin PNRR.

,,Este un proiect pentru care, de-a lungul timpului, am făcut lobby. Este un proiect extrem de important, vin banii repede și depinde de firma de cosntrucții, apoi, ce se va întâmpla acolo. Printre obiectivele acestui proiect este și dărâmarea blocului 6, să îi putem muta și pe acei oameni care încă locuiesc acolo, fie că sunt chiriași, fie proprietari. După ce aceste 4 blocuri vor fi construite, blocul 6 trebuie să dispară, este unul din cele mai urâte blocuri din județ, dar și din țară. După ce blocurile vor fi construite, cu siguranță și aspectul se va schimba radical și acolo. Plus de asta, prin construirea acestor blocuri, se rezolvă și o altă problemă, aceea de a aloca locuințe tinerilor. Cred că, în sfârșit, Comisia care va aloca aceste locuințe, după ce blocurile vor fi construite, va avea ce să facă. Acele locuințe vor fi locuințe sociale, un nou regim pentru municipiul Făgăraș. Vorbim despre cel mai important proiect pentru comunitatea pe care o reprezint și este pentru prima dată când se vor construi locuințe sociale în municipiul Făgăraș”, a spus Ionuț Androne, prezent în ședința de Consiliu Local pentru a explica consilierilor acest proiect.

Ionuț a mai amintit că blocul 6 este într-o stare de stare avansată de degradare, iar oamenii care locuiesc acolo trebuie mutați cât mai curând, ,,înainte de a se produce o nenorocire”. Unii dintre aceștia, a spus el, vor fi mutați și la mansadra blocului 12, recent renovată, iar alții vor fi mutați în noile blocuri. Asta depinde de ceea ce va stabili, așa cum a mai spus acesta, Comisia care se va ocupa ulterior de repartiție.

,,Vorbim despre încă un pas pentru construirea blocurilor sociale. Pentru prima dată în istoria postdecembristă, în Făgăraș se vor costrui 64 de locuințe în 4 blocuri. Este un proiect finanțat prin PNRR, blocuri construite în cartierul Combinat. De asemenea, avem în vedere ca locatarii din blocul 6 să fie mutați în aceste blocuri noi, iar ulterior, prin demolarea blocului 6, să mai construim alte blocuri pentru a rezolva situația cererilor de locuințe pe care o avem la nivelul municipiului Făgăraș”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Reamintim că în luna februarie 2023 a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire locuințe sociale pentru tinerii din grupuri vulnerabile”.

Locuințele ce urmează să fie construite în Municipiul Făgăraș în cartierul Combinat pe strada Plopului vor fi amplasate în 4 imobile identice cu regim de înălțime parter + 3 etaje și vor fi de 2 tipuri: 8 garsoniere și 56 de apartamente cu 2 camere. Terenul pe care urmează a fi amplasate clădirile este liber de construcții și este în proprietatea publică a Primăriei Municipiului Făgăraș.

Valoarea proiectului este de 20,9 milioane de lei.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.