Încep lucrările de modernizare a Casei de Cultură. La cât se ridică investiția și cât va dura


Lucrările de modernizare a Casei de Cultură sunt pe cale să înceapă, după ce luni, 20 februarie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru reabilitarea și modernizarea acesteia.

Firmele care vor executa lucrarea, Asocierea ACG Construction & Project SRL (lider)- Assfalti Roads ACM SRL (asociat 1)-Road Construct SRL(asociat 2), vor trebui să finalizeze lucrările în 12 luni, din care 2 luni pentru serviciile de proiectare.

,,Am semnat astăzi (nr luni, 20 februarie), contractul de proiectare și execuție lucrări pentru reabilitarea și modernizarea Casei municipale de Cultură Făgăraș, cu Asocierea ACG Construction & Project SRL (lider)- Assfalti Roads ACM SRL (asociat 1)-Road Construct SRL(asociat 2). Durata contractului este de 12 luni din care 2 luni pentru serviciile de proiectare. Totodată, după finalizarea perioadei de proiectare, urmează avizarea proiectului tehnic de către finanțator și emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către Primăria Municipiului Făgăraș’’, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Printre lucrările care se vor efectua în cadrul proiectului amintim refacerea finisajelor interioare în toate încăperile, refacerea aspectului exterior al fațadei sau îmbunătățirea izolației termice a clădirii.

De asemenea, pe parcursul contractului, mai sunt prevăzute și lucrări de modernizare a instalațiilor termice și electrice, a sistemelor de ventilare și climatizare, cu utilizarea de surse regenerabile de energie pentru necesarul de energie suplimentară a clădirii.

Valoarea totală a contractului este de 11.769.669,16 lei.

Modernizarea Casei de Cultură este unul din obiectivele de investiții cuprins în proiectul „Integrare socială prin dezvoltarea activităților cultural-educative și recreative în Municipiul Făgăraș”- cod SMIS 125406, pentru care Municipiul Făgăraș a obținut în anul 2021 finanțare nerambursabilă în valoare de 23.271.978,33 lei din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.