Mai multă siguranță pe Transfăgărășan. Se vor monta plase și panouri de protecție


Compania de Drumuri va monta sisteme de ancorare, plase de protecție și panouri de înaltă rezistență în zonele unde cad stânci pe DN 7 C -Transfăgărășan.

Începând din această vară, pe Transfăgărășan se va circula în mai multă siguranță. După ani de zile în care căderile de stânci au cauzat probleme pentru siguranța circulației, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov vor executa lucrări ample de securizare a versanților stâncoși.

,,Vom monta plase de protecție și bariere dinamice pe 3 dintre cele mai expuse zone dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac pentru a stopa astfel căderile de pietre pe carosabil. Sperăm că în acest fel vom face mai plăcută călătoria celor care vor vizita în viitor Transfăgărășanul’’, au declarat reprezentanți ai DRDP Brașov.

Contractul DRDP Brașov are o valoare de aproximativ 17 milioane de lei și include trei loturi. Principalele măsuri pentru siguranța rutieră sunt montarea unor plase foarte rezistente din oțel, ancore speciale în blocurile de piatră și sisteme de retenție cu panouri de înaltă rezistență care să blocheze căderea stâncilor pe carosabil sau peste mașini. Potrivit caietului de sarcini lucrările vor dura 7 luni și se vor efectua, în general, fără întreruperea circulației.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.